SAS med vinterprogram – ny rute til populær ferieøy

SAS har nå lagt frem sitt vinterprogram, med bl.a. en ny rute fra Oslo til Tenerife. Foto: Knut-Erik Mikalsen

SAS legger i dag frem sitt flyprogram for vinteren. Selskapet, som er inne i det ledelsen kaller en kamp for å overleve, satser med mer enn 170 ruter til 90 destinasjoner.

For nordmenn med sans for Kanariøyene er nyheten at SAS denne vinteren skal fly mellom Oslo og Tenerife. Denne kommer i tillegg til ruten til Gran Canaria, som det flyr i dag.

Det blir mer Syden nå selskapet også øker antallet flyvinger fra Stockholm og København til Gran Canaria og Tenerife.

USA-rute fortsetter

Nonstop ruten mellom Oslo og Miami fortsetter også gjennom vinteren, viser flyprogrammet. Denne skal flys både fra Gardermoen, Stockholm og København.

Dermed har SAS to direkteruter til USA fra Gardermoen i og med at selskapet også flyr til Newark-flyplassen utenfor New York.

SAS svarer også på konkurransen innenlands, og da spesielt på de store og passasjertunge rutene i Sør-Norge:

Gjenopptar

Ruten til Antalya i Tyrkia skal flys av samarbeidspartner Turkish Airlines. Det betyr mellomlanding i Istanbul. SAS har ellers brukt flyplassen Gazipasa, som ligger nærmere den populære badebyen Alanya.

I vinter blir det opptil 15 avganger daglig mellom Oslo, og rutene til Bergen, Stavanger og Trondheim.

SAS gjenopptar også ruten mellom København og Tromsø.

Selskapet girer i tillegg opp på rutene innen Skandinavia. Her skal SAS tilby 15 avganger daglig på rutene mellom Oslo, Stockholm og København.

Hit skal SAS fly

Dette er utenlands-destinasjonene utenfor Skandinavia som SAS flyr til fra Oslo denne vinteren:

Alicante, Amsterdam, Antalya, Barcelona, Brussel, Dublin, Düsseldorf, Gdansk, Geneve, Gran Canaria, Krakow, London, Malaga, Manchester, Miami, Milano, München, New York, Nice, Paris, Roma, Tenerife og Zürich.

Fra Bergen flyr SAS til København og Stockholm. Fra Stavanger til Aberdeen, København, London og Stockholm. Fra Trondheim til København og Stockholm.