Charterselskapet gir opp og har slått seg konkurs

Slutt for Detur. Selskapet har begjært seg selv konkurs. Foto: Detur

Charterselskapet Detur gir opp driften, og har slått seg selv konkurs. Selskapet har vært i alvorlige vanskeligheter en stund, og det toppet seg for noen uker siden da gjester opplevde å bli kastet ut fra sine hoteller.

Selskapet forsøkte da, som flysmart24 skrev, å omorganisere seg. Alle reiser for 2022 ble kansellert.

Mandag ettermiddag har selskapet lagt ut en melding på sin danske nettside. Der er beskjeden denne:

Færre vi reise

– Veien tilbake for reiselivsbransjen har vist seg lengre og vanskeligere enn forventet. Markedet for solreiser er ikke i bedring som tidligere anslått. Skyggen etter pandemien har egentlig ikke lettet, krigen i Ukraina har påvirket reiselysten, og det har vært færre som ønsket eller kunne reise, skriver Detur.

– Dette har gjort markedet vanskeligere og samtidig presset markedsprisene på reiser til et lavt nivå, også i høysesongen. Driftskostnader med stigende flydrivstoffkostnader har satt selskapet i en slik situasjon at ledelsen har måttet konkludere med at det ikke lenger er meningsfylt å fortsette arbeidet med restrukturering, rekapitalisering eller alternativt salg. Dessverre må vi kunngjøre at Detur er tvunget til å begjære seg konkurs, heter det i meldingen.

Ikke medlem

Detur ber også de av gjestene som har blitt rammet økonomisk om å forsøke å få tilbakebetaling av pengene sine fra kredittkortselskapet – hvis de har betalt med debet- eller kredittkort.

Da kan man henvise til at varen det er betalt for – i dette tilfellet pakkereisen – ikke har blitt levert. Denne prosessen har flysmart24 skrevet om tidligere. Den artikkelen finner du her.

Det nytter ikke å kreve penger fra det norske Reisegarantifondet. I en melding fondet har liggende ute på sine nettsider heter det at Detur ikke lenger er medlem av fondet.

Kunder må derfor kreve refusjon fra reisegarantien via svenske Kammarkollegiet eller ved å sende inn sine krav til bobestyreren og vente på behandlingstiden, heter det i meldingen fra Detur.