Charterselskap avlyser alle turer ut året – salget stanset

Skattejakt i 2023, lokker Detur med på sine nettsider. Årets turer er avlyst. (Foto: Skjermdump)

Det er full forvirring om hva som er situasjonen for reiseselskapet Detur. Selskapet har kansellert reiser med en dags varsel, og etterlatt kunder i uvisse om hva som egentlig skjer.

Fredag varsler Detur at det avlyser alle charterturer ut året.

Landets største uavhengige reiseformider, Finn Reise, har pauset salget av reiser med Detur på grunn av all usikkerheten om situasjonen. Dette opplyser kommersiell direktør Terje Berge til flysmart24 fredag morgen. Han tror pusen kan bli lang.

– Vi skrur de ikke på og åpner ikke for salg igjen igjen før de er kapitalisert og har gjort opp for seg, sier Berge.

Forlate hotellet

Svensk, dansk og norsk presse har meldt om en rekke hendelser for gjester som er på ferietur med selskapet. Det satser spesielt hardt på reisemål i Tyrkia.

Noen skal ha blitt fortalt at de måtte forlate hotellet de er på, hvis de ikke gjør opp for oppholdet selv. Det oppholdet har de allerede betalt for til Detur.

Også norske kunder blir rammet av at reiser plutselig har blitt avlyst:

Tar en pause

– Vi skulle reise med Detur fra Sverige i morgen (fredag), men fikk kansellering fredag Helt krise for både de som har bestilt og de som befinner seg på reise med Detur, skriver Line Susanne-Fjãll Hansen i en epost til flysmart24.

Detur har ifølge den svenske avisen Aftonbladet sendt ut en melding til SVT der selskapet opplyser at det har tatt en pause.

Derfor blir resten av chartersesongen 2022 kansellert, heter det.

Skal få pengene tilbake

Selskapet opplyser at det legger om virksomheten og starter opp med ny kapital som skal tilføres selskapet.

Kunder som har blitt rammet av avlysninger har imidlertid mottatt beskjed fra selskapet der de beklager avlysningen og at den skjer på kort varsel.

Selskapet skriver der at kundene skal få tilbake pengene sine innen 14 dager.

Uklart om rammede

Det er ikke kjent hvor mange gjester som nå har havnet i trøbbel på bakgrunn av den usikkerheten som har oppstått rundt Detur.

Mange har imidlertid kommentert situasjonen på selskapet Facebook-side, hvor kunder skriver om de problemene de har fått.

-Vi har akkurat fått beskjed om at Detur ikke har betalt for vårt hotell. Vi er på Kreta. Vi får ikke tak i Detur, skriver en

En annnen er rasende:

-Nå er jeg så forb…t. Her har Detur ringt og sagt at jeg må reise hjem i dag. Flyet nese fredag er kansellert. Ja, da er det bare å pakke og dra hjem da, skriver vedkommende.