Flyr-dramaet fortsetter – avklaring onsdag morgen

Det nye norske flyselskapet Flyr startet sin virksomhet i fjor sommer. Her er et av flyene i Bergen. Foto: Knut-Erik Mikalsen

Dramaet rundt fremtiden til det nye norske lavprisselskapet Flyr fortsetter. Selskapet har ennå ikke fått en avklaring på kapitalbehovet. En avklaring kan komme i kveld eller i morgen tidlig.

Selskapet hadde satt en frist klokken 16.30 i dag for å få en avklaring. Nå fortsetter arbeidet med å hente inn ny kapital på overtid.

Gjennom Oslo Børs har selskapet sent i ettermiddag sendt ut melding om at den rettede emisjonen ikke er fulltegnet. Det betyr at selskapet ikke har klart å få inn de 430 millioner kronene som selskapet trenger for å drive videre.

Derimot heter det at styret nå vurderer det som omtales som «et forslag til alternativ transaksjonsstruktur fra en kombinasjon av eksisterende og nye profesjonelle investorer.»

Flyvninger som planlagt

– Styret i selskapet vil nå vurdere den alternative transaksjonsstrukturen, og planlegger å komme tilbake med en oppdatert kunngjøring før markedet åpner i morgen tidlig. Flyrs flyreiser vil fortsette å fungere som normalt, heter det i kunngjøringen.

Dermed har de som i dag sitter med Flyr-billetter og som har vært usikre på om de ville kunne brukes som planlagt, ennå ikke fått noen avklaring.

– Tro på Flyr

Selskapets toppsjef, administrerende direktør Tonje Wikstrøm Frislid, sier flyene skal gå som normalt:

– Vi er veldig godt fornøyde med at vi nå har fått et alternativt forslag til finansiering fra profesjonelle investorer. Det er gode nyheter for våre 450 kolleger og alle de som skal ut og reise med oss framover.  Dette viser at det er tro på Flyr og vår norske modell, og at vi har lykkes med å skape noe nytt i norsk luftfart. Styret i Flyr skal nå vurdere dette forslaget og vil komme med en oppdatering så snart som mulig. Alle våre flygninger fortsetter å gå som normalt, sier Frislid.

Satset på Syden

Flyr ble lansert midt under pandemien i 2020, og hadde sin første avgang i fjor sommer.

Selskapet åpnet med en rute fra Oslo til Tromsø. Siden vokste selskapet, både innen Norge og utenfor landet.

Etter hvert har selskapet fått godt grep om spesielt ferie- og fritidstrafikken mellom Norge og de populære feriestedene i Sør-Europa.

Valgte å satse

Det er også dette markedet selskapet har valgt å satse på etter at de økonomiske problemene begynte å melde seg tidligere i høst, og det ble nødvendig å nedskalere virksomheten.

Selskapet teller i dag over 450 medarbeidere, hvorav mange har lang erfaring fra selskaper som SAS, Norwegian, Widerøe og Braathens.

Administrerende direktør i Flyr er Tonje Wikstrøm Frislid, som er den første kvinnelige toppsjefen innen luftfart i Norden.