Flyr satser videre – advarer mot stopp neste år

Flyr har i dag 12 fly i flåten, og satser i vinter på å fly til populære feriemål i Sør-Europa. Foto: Knut-Erik Mikalsen

Det norske lavprisselskapet Flyr satser videre på et nytt forslag om drift. Samtidig er styret klar på at selskapet vil komme til å trenge ytterligere kapital neste år for å sikre driften videre.

Dette går frem av en meddelelse styret har sendt ut i morgentimene i dag.

Selskapet satser på å skaffe i alt 700 millioner kroner i ny kapital gjennom flere prosesser.

Første kvartal

I første omgang er det snakk om å hente inn 250 millioner i en rettet emisjon. Den kunne Flyr melde var overtegnet onsdag ettermiddag:

– Dette er fantastiske nyheter for alle våre 450 kolleger og de over 1,6 millioner reisende som har reist med oss siden oppstarten i fjor. Nå er det bare å bestille den neste Flyr-reisen til favoritt-reisemålet. At emisjonen nå er overtegnet er et bevis på at vi har en robust finansiell plan som investorene har tro på. Når skal vi fortsette arbeidet med å bygge framtidas flyselskap og være garantisten for at den norske modellen har kommet for å bli, sier administrerende direktør Tonje Wikstrøm Frislid i Flyr.

Men, sier styret også, hvis man ikke klarer å drive inn det samlede beløpet på 700 millioner kroner innen utgangen av 2. kvartal 2023, klarer man kanskje ikke å opprettholde sin fremtidige drift.

I går ble det klart at selskapet ikke hadde lykkes med å få inn de 430 millioner kronene selskapet hadde satset på.

Flyr som normalt

Derimot fikk selskapet forslag til ny struktur fra en del nåværende og nye profesjonelle investorer. Det var snakk om å tilføre selskapet flere hundre millioner kroner nå, og en enda større pott senere.

Det er dette utspillet styret i Flyr nå har svart bekreftende på at de vil satse på.

For det reisende publikum får situasjonen i Flyr ingen konsekvenser. I alle fall ikke foreløpig. Selskapet har lagt ut en melding på sine nettsider der de forsikrer at flyene går som normalt.

Skal fly skiturister

Onsdag morgen er det også blitt kjent at Flyr skaffer seg stadig nye oppdrag utenfor selskapet. Nå har Flyr inngått en intensjonsavtale med det danske selskapet Skinetworks. Det handler om å fly fra Stockholm og Gøteborg til utvalgte skidestinasjoner i Alpene. Skinetworks er Skandinavias største tilbyder av pakkereiser for skiturister.

Rutene som planlegges å fly går fra Gøteborg og Stockholm til Torino og Innsbruck i perioden januar til mars. 

– Vi er godt fornøyde med at Skinetworks har tillitt til oss som selskap og vårt produkt, og vi ser fram til å bli enige om en avtale som vil gi Skinetworks sine kunder den gode Flyr-opplevelsen, sier kommersiell direktør Thomas Ramdahl i Flyr.