Norge kan få ny SAS-rute til USA fra sommeren av

Bergen er en av SAS' kandidater til å få en New York-rute. Den vil i så fall bli operert i sommermånedene med en Airbus A321LR. Foto: Airbus

Trafikken mellom Europa og USA har tatt seg kraftig opp etter pandemien, og nå ser SAS på muligheten til å flytte en av sine New York-avganger fra København til en flyplass til en annen region i Skandinavia.

En av kandidatene er i Norge.

Det gjelder kveldsavgangen fra Kastrup som kan bli overført til enten Gøteborg Lufthavn, Aarhus i Danmark eller Bergen.

Blir Bergen valgt, vil det bety at SAS erstatter sin alliansepartner United Airlines som i fjor opererte en rute mellom Newark og Bergen i sommermånedene.

Mindre flyplass

Den nye ruteplanen oppstår ifølge det danske reise- og luftfartsnettstedet Check-in.dk etter at SAS i forrige uke gikk ut med nyheten om at selskapet starter en ny rute mellom København og John F. Kennedy-flyplassen i New York.

SAS flyr allerede to avganger til en annen flyplass, Newark.

Det er kveldsavgangen på denne ruten som nå skal flyttes ut fra den danske hovedstaden og til en mindre flyplass i Skandinavia.

Der er altså Bergen Lufthavn Flesland er en av tre muligheter.

Kopierer Miami?

Det kan også bli snakk om at alle de tre stedene kan få en bit av ruten som flys hele uken.

Det kan bli snakk om å lage samme opplegg som rundt ruten fra Skandinavia til Miami.

Den deles mellom Oslo, Stockholm og København.

Non stop-ruten til Miami flys to ganger i uken fra Oslo, mens resten av uken fordeles på avganger fra Sverige og Danmark.

Satser lenger sør

SAS skal bruke et av sine Airbus A321LR på den nye ruten, mens United i fjor brukte en Boeing 757-200 på ruten. Mens SAS’ valg har 157 seter i tre klasser, brukte United en flytype med 169 seter – i like mange klasser.

Som flysmart24 har skrevet hadde selskapet tre ukentlige avganger på ruten i perioden mai til september.

Ruten hadde gode passasjertall. I den senere tid har United imidlertid flyttet mer kapasitet fra USA til ruter i det sørlige Europa.

Ikke minst til feriestedene i Spania, etter å ha hatt stor lønnsomhet på årets nye ruter til bl.a. Mallorca og Kanariøyene.