Dumper prisene – flybilletter for en 50-lapp over nyttår

Ryanair og Wizz Air ligger ute med billetter til svært lave priser over nyttår. Foto: Shutterstock

De som er på jakt etter super-billige flybilletter i den nærmeste fremtid, bør starte letingen på datoer etter nyttår. Da dumpes prisene. Flyreiser selges for litt over en femtilapp.

Som vanlig er det irske Ryanair som sender prisene til bunns.

Selskapet selger turer fra Oslo og Torp for 59 kroner én vei. Også Wizz Air ligger ut med gode tilbud, dog ikke med så lave priser som deres irske konkurrent.

Britiske favoritter

Prisundersøkelser som flysmart24 har gjort torsdag formiddag, viser at Ryanair ligger ute med minimums-prisen 59 kroner på to populære reisemål så snart vi skriver januar 2023.

De som vil til de britiske øyer åpner nå muligheten seg for å reise til Manchester og London for 59 kroner en vei. penge. Dog er denne prisen bare mulig et begrenset antall dager, for begge byenes vedkommende.

Mulighetene for billigturer er imidlertid mange flere.

Billige returer også

Selskapet opererer akkurat nå med flere lavt prisede ruter som gjør det mulig å kunne ta en Europa-reise for en kostnad som ikke dekker skatter og avgifter en gang. Hvor lenge disse prisene vil vare, er usikkert.

Denne gangen er også returreisene på enkelte dager like billige. Slik skal det faktisk være mulig å komme seg frem og tilbake til for eksempel London og Manchester for 118 kroner!

I tillegg til London Stansted både fra Oslo og Torp, selger selskapet også reiser fra Gardermoen til Vilnius – hovedstaden i Litauen – til samme lave priser som til Storbritannia.

Her er en del eksempler

Den tredje ruten fra Oslo Lufthavn, til Katowice i Polen, er litt dyrere. Den koster ikke mer enn fra 139 kroner per vei.

Ryanair har flere ruter fra Torp enn fra Oslo Lufthavn, og har følgelig flere tilbud derfra som er i aller laveste prissjiktet:

Til Latvias hovedstad Riga og polske Gdansk og Krakow selges flyreiser fra 109 kroner. Til Zagreb, hovedstaden i Kroatia, selger man billetter enda rimeligere, fra 102 kroner per strekning.

Til Bergamo ved Milano kommer man seg for 179 kroner og til Warszawa Modlin for 105 kroner.

Til de spanske favorittene Alicante og Malaga er det en smule dyrere, men ikke verre enn 281 kroner til flyplassen på Costa Blanca og 179 kroner til lufthavnen på Costa del Sol.

Konkurrentens priser

Ungarske Wizz Air slåss hele tiden med Ryanair om å være det ultra-billige lavprisselskapet.

Følgelig ligger også dette selskapet ute med gode billettpriser, både fra Oslo og Torp.

Fra Oslo har selskapet bare to ruter tilbake. Til Gdansk i Polen koster billettene over nyttår fra 159 kroner en vei, mens prisene på den andre ruten – Krakow – går for 259 kroner.

Fra Torp selger Wizz Air også billetter til bl.a. Warszawa Chopin fra 159 kroner både for reiser i januar, februar og mars.