Trosser nordmenns økonomikrise – satser på luksusreiser

Maldivene er et drømme-reisemål for mange. Nå satser ny aktør på luksus-reiser bl.a. dit. Foto: Knut-Erik Mikalsen

Lei av charterferier og overfylte hoteller? Det siste skuddet på stammen av norske reiseoperatører heter Lime Travel: Det er ikke et selskap som tilbyr billig-reiser, men tvert imot det som trygt kan kalles luksusferier.

Er det smart, nå som privatøkonomien til folk blir stadig mer presset og folk utnytter muligheten for å kutte alle unødvendige utgifter som bl.a. reiser?

– Ja, tror senior reisekonsulent Astrid Haug i Lime Travel Norge. Hun satser på å få solgt reiser som på tilbud koster over 45 000 kroner – per person.

Økende etterspørsel i Norge

For, stikk i strid med det man skulle tro, er det positiv bevegelse i dette kundesegmentet:

– Det er mye fokus på privatøkonomien, men vi ser at etterspørselen på reiser i premium-segmentet øker i Norge, sier Haug til flysmart24.

I Sverige har reisearrangøren Lime Travel skreddersydd reiser i premium-segmentet siden 1995. Her er reisenes innhold – og ikke pris – det fremtredende når reisemålene blir presenter.

Nå har den eksklusive reisearrangøren inntatt det norske markedet.

«Lekre reisemål»

Det betyr at nordmenn kan plukke i utvalget av det Lime kaller «verdens lekreste reisemål og håndplukkede hotell.»

Selskapets portefølje består av alt fra utvalgte premium-produkter innenfor sol og bad-reisemål til ski-, storby-, og opplevelsesreiser.

Nå er det ikke bare fjerntliggende, eksotiske reiser det er snakk om. Også europeiske reisemål, kjent for å ha høy etterspørsel, er også med i Limes utvalg.

Europa-tilbud

– For sol- og badeferier har reisemål som Mauritius og Maldivene i Det Indiske hav vært og er fremdeles blant de største og mest populære reisemålene for oss året rundt. Vi har også sett at under og etter pandemien har interessen økt for reisemål i Europa i sommerhalvåret. Den trenden vil nok fortsette i 2023, sier Haug.

I Europa er det snakk om reiser til alle de populære reisemålene som nordmenn setter pris på – bl.a. til Frankrike, Italia, Spania, Kypros, Kroatia, Portugal og Tyrkia.

Sol og bad mest populært

Men også Sri Lanka, Madagaskar, Seychellene, Oman, Qatar, Australia, New Zealand, Cook Islands, Fiji og Argentina samt øyene i Karibia.

Hun har en klar oppfatning om hvilke reisemål nordmenn vil komme til å velge:

– Reiser som inneholder opplevelser i kombinasjon med sol & bad står høyt oppe på ønskelisten hos våre kunder. Men vi har også de som ønsker seg kun en eksklusiv weekend i en storby med bordreservasjon på en ønsket restaurant og ellers for eksempel en musikal, sier Haug.