Tung sommersatsing for Flyr – dette er rutetilbudet

Flyrs sommersatsing er nå klar. Den innebærer satsing på egne ruter, men også flyvinger for andre selskap. Foto: Flyr

De nye lavprisselskapet i Norge, Flyr, legger nå frem sitt andre sommerprogram. Det varsler intensivert satsing på 29 ruter, og inkluderer noen nye helt nye reisemål.

– Vi har stor tro på den pakken med ruter som vi nå presenterer, og vi henter med oss de satsingene som viste seg mest vellykket sist sommer i tillegg til nyheter som vi også tror nordmenn vil etterspørre.

Det sier kommersiell direktør i Flyr, Thomas Ramdahl, til flysmart24. Sommerrutene blir lagt for salg på selskapets hjemmeside i løpet av dagen i dag, onsdag.

Avgjørende periode

Det unge selskapet er inne i en avgjørende periode og der Flyrs finansielle fremtid skal avgjøres.

Ramdahl mener selskapet nå har lagt en plan som vil kunne være et avgjørende trekk for å sikre Flyrs virksomhet, og slik at selskapet kan trygge sin posisjon som det tredje store flyselskapet i Norge.

Det har blitt nødvendig etter at Flyr fløy inn i kraftig økonomisk turbulens tidligere i vinter.

Bremsene ble satt på, og en dramatisk kamp for å skaffe ny kapital ble innledet.

Tid for å satse igjen

Selskapet foretok dype kutt i virksomhet. Fly ble satt på bakken, ansatte permittert og man ble tvunget til å foreta et massivt rutekutt for å kunne dempe kostnadene.

Nå har en ny finansieringsplan lagt et nytt grunnlag for selskapet.

Det er tid for å satse igjen, og Ramdahl sier at han er trygg å at den kommende sommersesongen vil bety en vesentlig styrking av Flyrs økonomiske situasjon.

Selskapet gjenopptar innlandssatsingen på Oslo, som innebærer ruter mellom Oslo og Bergen, Trondheim, Evenes og Tromsø.

Flysmart24 kan nå fortelle hvordan den øvrige planen er:

Dette er ruteplanene

– Alle selskapets 12 fly skal være i luften igjen til sommeren. Syv av ti skal fly på Flyrs egne ruter, men ikke alle, sier han og presiserer at dette er en del av den nye forretningsplanen for Flyr: Selskapet skal ha flere ben å stå på.

Derfor vil noen fly også bli leid ut til andre selskaper, med mannskap, og på den måte også generere inntekter for Flyr.

Ramdahl forteller at sommersatsingen er klar, og at den inneholder to rutenyheter:

Den ene er en ny rute til London Gatwick, som skal flys seks av ukens dager fra Oslo Lufthavn – kun unntatt lørdager.

De beste fra i sommer

Den andre nye ruten blir til den greske øya Korfu, og her blir det to avganger i uken fra Gardermoen – tirsdager og lørdager. Her blir det ettermiddagsavganger.

Dette blir den tredje greske ruten for Flyr, som også gjenopptar sine ruter til hovedstaden Athen og landets nest største by, Thessaloniki.

Ellers vil Flyr satse på avganger som sist sommer viste seg å ha god etterspørsel: Alghero på Sardinia og Palermo på Sicilia. Også ruten til Dubrovnik blir gjenopptatt, sammen med en av de store suksessene i fjor – Porto i Portugal.

– Artig å se at også mange portugisere bruker denne ruten, sier Ramdahl.

Videre blir det nytt bekjentskap med rutene til Pisa, Nice, Montpellier og Zadar i Kroatia. Dessuten en sterk satsing på de spanske favorittene Palma på Mallorca, Alicante, Malaga, Las Palmas, Barcelona og Madrid.

– Gran Canaria er voldsomt populær, og kan bli en destinasjon med daglige flyvninger etter hvert, sier han.

«Kan kjøpe trygt»

En av flyselskapenes tyngste ferie- og fritidsruter i sommersesongen, til og fra spanske Alicante, skal ikke bare flys fra Oslo men også fra Bergen, Stavanger og Trondheim.

I tillegg fortsetter rutene til storbyene Roma, Berlin, Brussel, Paris og altså London som nytt innslag.

Blant forbrukerne pågår det en heftig diskusjon om hvorvidt det er risikabelt å kjøpe billetter langt frem i tid hos et selskap som ennå ikke har fått sin økonomiske situasjon sikret.

Til dette sier Ramdahl:

– Reisende flest kjøper billettene med kredittkort, men de pengene blir værende hos kredittkortselskapet inntil flyvningen faktisk er blitt gjennomført. Skulle det skje at vi av en eller annen grunn ikke skulle kunne levere flyvningene, vil pengene derfor bli returnert til kundene. Så folk kan være sikker på at de ikke vil miste pengene sine uansett, sier Ramdahl.