Stans for flere flyselskap – skaper trøbbel for reisende

Islandske Icelandair må innstille mye av trafikken i dag, tirsdag. Det skyldes værforholdene på Island. Foto: Icelandair

Flere flyselskap sliter med å avvikle juletrafikken i dag, og har vært tvunget til å holde flyene på bakken i morgentimene. Det vil skape store følgeforsinkelser utover dagen.

Både British Airways og de to islandske flyselskapene Icelandair og Play Airlines har vært og er rammet av problemer.

For British Airways ser situasjonen ut til å ha løst seg, og at den rammede trafikken fra spesielt Nord-Amerika blir gjenopptatt.

Skaper trøbbel

For Icelandair og Play Airlines fortsetter været på Island å skape trøbbel.

Situasjonen gjør også at mange selskap, som skulle ha hatt flyvning fra utlandet til Island, har måttet innstille.

Så langt er en avgang kansellert til og fra Oslo Lufthavn. Det gjelder avgangen til Reykjavik som skulle ha forlatt Gardermoen klokken 12.50. Den er innstilt.

På hjemmesiden til Icelandair skriver selskapet at uværet og stengte veier fører til at det meste av trafikken er innstilt i formiddag, men at situasjonen kan bedre seg utover dagen.

Må overnatte

Likevel skriver selskapet at innstilingene så langt kommer til å skape store forsinkelser utover dagen, og at noen av passasjene må belage seg på å overnatte på Island i påvente av ledig flysete senere.

For British Airways har altså problemene løst seg.

Det dreide seg om problemer med reiseplansystemet, som gjorde at flyene ikke fikk ta av. Selskapet har hatt sine fly fra Oslo til London Heathrow i gang så langt i dag, men reisende som skal videre fra London vil trolig måtte regne med forsinkelser som følge av stansen på Heathrow.