Spansk selskap øker norsk satsing – samarbeid med Flyr

Spanske Vueling og norske Flyr skal samarbeide om billettsalg. Vueling har sin hovedbase i Barcelona. Foto: Ragnhild Grindstad Hopland

Det spanske lavprisselskapet Vueling øker sin satsing i norsk luftfart når selskapet nå går inn i samarbeid med flyselskapet Flyr.

Vueling er Spanias nest største flyselskap og har samme eiere som British Airways og det spanske nasjonale selskapet, Iberia. Det opererer dessuten ruter mellom Spania til Norge. Både med helårsrute til Oslo og sommerrute til Bergen.

Nå skal Vueling og Flyr samarbeide om billettsalg, og åpne muligheten for at de reisende kan dra fordel av deres felles rutenett.

Stort rutenett

Konkret skal det nå eksempelvis bli mulig å kjøpe billetter med Flyr til Spania, og på samme bestilling kjøpe en billett videre med Vueling til reisemål på deres rutekart.

Vueling har et stort rutenettverk over det meste av Europa, i tillegg til ruter til Midtøsten og Nord-Afrika.

– Samarbeidet med Vueling og Dohop gjør at vi nå kan tilby våre passasjerer et bredere utvalg av internasjonale reisemål, sier Thomas Ramdahl, kommersiell direktør i Flyr. 

Samme bestilling

Jesús Monzó, distribusjons- og alliansesjef i Vueling, har også stor tro på det nye norske samarbeidet:

– Vueling fortsetter gjennom partnerskapet med Flyr å investere i interlining-teknologien. Våre kunder vil dra nytte av et enda bedre tilbud og et utvidet nettverk gjennom en enkel brukeropplevelse, sier Monzó.

Billettsamarbeidet skjer gjennom bestillingsplattformen Dohop. Der kan man altså kjøpe billetter på ruter hos begge i en og samme bestilling.

Viktig å være klar over

Dette er det samme samarbeidet som Flyr har inngått med Norse Atlantic og som Norwegian har inngått med flere selskap, bl.a. britiske EasyJet og amerikanske Spirit Airlines.

Det viktige å være klar over at dette ikke dreier seg om såkalte interline-billetter, der man kjøper en gjennomgående billett og kan sjekke bagasjen sin inn og få den utlevert på endelig destinasjon.

Dette er billetter der man etter en mellomlanding i for eksempel Spania, må plukke opp bagasjen sin på den spanske flyplassen og sjekke inn på nytt hos Vueling hvis man skal reise videre med dette selskapet.