Norse med ny USA-rute – nok en Norwegian-kopi

Et Norse Atlantic-fly har tatt bakken på Oslo Lufthavn. I dag legger selskapet ut en ny rute til USA. Foto: Stein Olsen/Fickr: stein380

Det nye norske langdistanseselskapet Norse Atlantic Airways, der Norwegian-gründer Bjørn Kjos er blant investorene, har i dag lansert nok en rute mellom Europa og USA.

Nå et det Roma – New York som står for tur. Her har billettsalget åpnet fra i dag av.

Dermed fortsetter Norse å satse der Norwegian slapp. Roma-ruten var en av de Norwegian fløy mens selskapet ennå satset på langruter.

Femte europeiske destinasjon

Den nye Norse-ruten skal gå mellom Roma Fiumicino (FCO) og New York JFK.

Det blir den femte europeiske destinasjonen betjent av Norse fra JFK, den daglige ruten vil starte driften fra den 19. juni.

Hovedeier og administrerende direktør i Norse, Bjørn Tore Larsen, sier han er glad for den seneste rutevidelsen:

– Roma er vår femte hovedstad i Europa som tilbyr en direkte Norse Atlantic Airways-flyvning til New York JFK. Det at vi har lagt Roma til vårt nettverk vil gi en annen inngangsport til Europa og styrke vår tilstedeværelse i New York, sier Larsen.

Satser som Norwegian

Norse har vært opptatt av å vise at det er et annet selskap enn Norwegians langdistanse-produkt.

Likevel fortsetter selskapet å legge opp til de samme destinasjonene som Norwegian satset på, både i USA og Europa.

Fra før av satser Norse fra Europa til USA fra Oslo, London Gatwick, Paris og Berlin.

I USA er det også de samme destinasjonene som Norwegian hadde: New York, Los Angeles, Fort Lauderdale og Orlando i Florida. Det er ventet at Norse vil bygg seg kraftig opp, fra spesielt London Gatwick, med en rekke nye ruter etter hvert.