Charterflyselskap mistet jobb for Apollo – legger ned

Novair har i mange år fløyet for Apollo. Nå er avtalen sagt opp, og Novair blir lagt ned. Foto: Shutterstock

Det svenske flyselskapet Novair, kjent i Norge for å fly pakkereise-turister for reiseselskapet Apollo, blir trolig lagt ned. Apollo har sagt opp avtalen med selskapet.

Det skjer fra oktober i år.

Novair har ikke funnet nye oppdragsgivere, og dermed foregår det nå forhandlinger med de ansatte om en avvikling, skriver det svenske reiselivsbladet Travel News.

To fly tilbake

Flyselskapet, som i mange år hadde en omfattende operasjon i gang for Apollo, har i dag bare to fly – Airbus A321. Disse skal leveres tilbake til leasing-selskapet, og angivelig over til SAS etter hvert.

I Norge har Apollo i stor utstrekning brukt spesielt SAS til sine feriereiser til Middelhavslandene.

For norske kunder får stansen i Novair liten betydning:

– Det begynner å bli noen år siden Novair opererte stort i Norge. Apollo Norge har i hovedsak brukt SAS og andre rutefly siden 2018, sier kommunikasjonssjef Beatriz Rivera i Apollo i Norge til flysmart24.

Braathens tar over

Etter det avisen kjenner til er det norsk-eide selskapet BRA som skal overta Novairs plass hos Apollo. Braathens tar over

Som flysmart24 har skrevet tidligere har det nye selskapet, som skal operere under navnet Braathens International Airlines, også inngått avtale om fly for reiseselskapet Ving.

Dette selskapet, eid av Braathens-arving Per G. Braathen, er i ferd med å bygge opp en egen charter-satsing i tillegg til ruteflyvning i Sverige.

Det skal skje fra april måned, og gjelde fra ni av landets flyplasser. Selskapet bruker innleide Airbus A319-fly med plass for 145 passasjerer.