Braathens henter inn flere fly før driften er i gang

Slik skal flyene til Braathens International Airlines se ut. Nå vokser selskapet før det har kommet i gang. Foto: BRA

Den nye satsingen på Braathens-fly tar nå virkelig av før et eneste fly har kommet på vingene. I dag har flyene fått ny kunde og henter inn enda flere fly.

Fra før av har Nordens største pakkereisearrangør, Ving, gjort en treårig avtale med Braathens om å fly bl.a. norske charterkunder til ulike destinasjoner langs kysten av Middelhavet.

Nå har en ny kunde dukket opp: Apollo vil også bruke selskapet for sine gjester. Det betyr at Braathens må hente inn enda flere fly i flåten.

Større fly

Det er det svenske regionalselskapet BRA som formelt står bak avtalen med Apollo, men flyvningene skal skje med et underselskap som heter Braathens International Airlines.

Derfor skal flyene av typen Airbus A319 og A320 flys med navnet Braathens malt i store bokstaver på flysiden. A319 kan ta 145 reisende, mens A320 i Braathens utgave vil ha 180 seter.

Og bak alt dette? Den norske Braathens-arvingen Per G. Braathen, i Norge bl.a. godt kjent som mangeårig sjef for daværende Saga Solreiser, eier av reisebyrået Ticket og Kristiansand Dyrepark.

Fra Sverige

I en melding fra BRA forteller man om avtalen:

– Apollo og BRA har inngått et strategisk samarbeid om charterflyvninger med oppstart 8. oktober 2023. Det treårige samarbeidet, med en kontraktsverdi på cirka 1,6 milliarder svenske kroner gjør at BRA utvider sin satsing på charter og at Apollo kan utvikle sine fokus på attraktive helgeavganger og fleksibilitet over sesongene. Flyvningene går hovedsakelig fra Stockholm og Gøteborg til 10 destinasjoner rundt Middelhavet og gjøres med Airbus 320, skriver selskapene.

Samarbeidsavtalen strekker seg over tre år, inkluderer flyvninger på helårsbasis for Apollo fra Stockholm Arlanda og Gøteborg Landvetter til ti destinasjoner rundt Middelhavet som Kypros, Egypt, Hellas, Kroatia, Spania, Tyrkia og Kanariøyene. Det første flyet har avgang 8. oktober.

Først i Norge

Men Braathens flyaktivitet starter først med Ving, og det skjer fra slutten av april. Det betyr starten på en treårig avtale, og som betød at Braathens måtte hente inn fem fly for å innfri betingelsene.

Dette betyr også at en rekke norske lufthavner da vil få besøk av fly med Braathens-navnet på flykroppen igjen. Det er det mange som har gitt begeistret uttrykk for, ikke minst på Facebook-siden til flysmart24.

De som får Braathens-fly er flyplassene i Oslo, Bergen, Stavanger, Evens, Haugesund, Kristiansand, Kristiansund, Ålesund og Trondheim.