Har doblet salget av feriereiser til billig-landet

Mange nordmenn reiser igjen og igjen til denne tyrkiske feriefavoritten, Alanya. I år er flyforbindelsene dit enda bedre. Foto: Shutterstock

For mange nordmenn vil det denne sommeren være om å gjøre å finne en så billig sommerferie som mulig. Derfor har mange valgt et av billig-alternativene i øst denne gangen.

Som flysmart24 kunne fortelle forleden, er Tyrkia blant de populære ferielandene som det lønner seg mest for nordmenn å feriere i denne gangen.

Prisnivået er i årets ferske indeks fra Forex Bank under halvparten av det vi opplever her hjemme. Med andre ord, her får nordmenn mye for pengene. Dessuten er Tyrkia også kjent for å ha gjennomgående høy standard på resortene.

Doblet salg

Med det som bakteppe har valget vært enkelt for mange. De har kjøpt billett til den tyrkiske riviera, et feriemål som mange besøker år etter år.

Hos Restplass.no er det tydelige tegn på at nordmenn tar grep for å få mest mulig ut av hver feriekrone. Her har bestillingene av turer til feriemål i Tyrkia skutt i været den siste tiden:

– Tyrkiske lira er fortsatt den valutaen som jobber til fordel for den norske krona. Mat, drikke og restaurant er fremdeles vesentlig billigere enn i de fleste eurolandene. Bestillingene av turer til Tyrkia har doblet seg de siste ukene. Tyrkia øker mest blant alle sommerdestinasjoner, mens et annet billig-land, Bulgaria, har økt med 50 prosent, forteller daglig leder i Restplass.no, Hans Christian Birkeland.

Kronen står sterkt

Spania er fortsatt reisemål nummer én for nordmenn også denne sommeren, etterfulgt av Hellas, Italia og Tyrkia. Birkeland mener er det er naturlig at folk i økende grad søker seg til de solsikre feriemålene på den sørvestlige delen av Tyrkia:

– Dette er land der den norske kronen fremdeles står forholdsvis sterkt, så det er ikke så rart at flere ser den veien nå. Pakketurer er spesielt populære nå, fordi de gir mer forutsigbare utgifter og bedre sikkerhetsgarantier dersom det skjer noe, sier han.

Og hvor i Tyrkia er det nordmenn helst vil dra når de skal ha sommerferie?

Hit reiser nordmenn

Oversikten som Restplass.no gir flysmart24 levner ingen tvil om det. Her er de fem mest populære tyrkiske reismålene er i denne rekkegfølgen:

1. Alanya – 62 prosent, 2. Side – 13 prosent, 3. Konakli – 5 prosent, 4. Avsallar – 2,5 prosent og 5. Antalya – 2,3 prosent.

På den samme listen er andre og kjente reisemål lenger ned på listen: Belek nr. 9, Marmaris nummer 12, Kemer nummer 13 og Bodrum nummer 17.

Seks av ti

Alanya har en tydelig sterk stilling. Seks av ti som reiser til Tyrkia velger dette stedet.

Det er også det reisemålet som har den beste flydekningen fra Norge.

Både SAS og Norwegian flyr til flyplassen Gazipasa. Den ligger mye nærmere det populære badestedet enn den flyplassen som er alternativet, Antalya.