Stadig tøffere innsats for å kapre USA-reisende

Amsterdam er neste i Europa for amerikanske JetBlue. Selskapet er i konkurranse med norske Norse Atlantic både i London og Paris. Foto: JetBlue

Det amerikanske lavprisselskapet JetBlue Airways kaster seg stadig tøffere inn i konkurransen om de reisende til og fra USA.

I dag har selskapet gjort det klart at det starter to nye non stop-ruter til Europa, til Amsterdam fra New York og Boston.

Dette blir det tredje destinasjonen i løpet av få måneder.

I gang i sommer

Fra før av har JetBlue Airways ruter til London Gatwick og London Heathrow, og til Paris. Fra Gatwick og Paris flyr de i direkte konkurranse med bl.a. det nye norske langdistanseselskapet Norse Atlantic Airways.

Ruten fra New York til Schiphol-flyplassen ved Amsterdam starter sent i sommer, og når denne er i gang vil selskapet følge opp med sin Boston-rute.

Sjefen for JetBlue, Robin Heyes, lover at selskapet skal gjøre entré også på Amsterdam-ruten med lavere priser enn det markedet i dag tilbyr.

God service

– For lenge har de amerikanske flyselskapene låst kunder inn med svært dyre priser og middelmådig service. Akkurat som vi gjør i London og Paris, vil vi redusere prisene og forbedre opplevelsen for kunder som flyr mellom USA og Amsterdam, sier Hyes i forbindelse med at den nye ruten blir offentliggjort.

Rutene skal opereres daglig med JetBlues Airbus A321 Long Range (LR)-fly med to klasser. Flyselskapet er for tiden det sjette største flyselskapet i USA og er kjent for god service til lavprisselskap å være.

JetBlue frakter kunder til mer enn 100 destinasjoner i USA, Latin-Amerika, Karibia, Canada og Storbritannia.