Har åpnet for gratis timebestilling i sikkerhetskontrollen

Det er gratis å reservere tid i sikkerhetskontrollen på tre tyske lufthavner. Det vil gjøre oppholdet på flyplassene mer smidig. Foto: Hamburg Airport

Det å komme seg tids nok gjennom sikkerhetskontrollen på flyplassen kan være et skikkelig stress-fenomen for mange. Nå gjør tyske lufthavner noe med det.

Det skjer uten at man må fly på de dyreste billettene eller betale for å komme seg gjennom sikkerhetskontrollen med mindre kø enn andre passasjerer, slik normalt er.

Tre av Tysklands store flyplasser gjør det mulig å bestille time på forhånd for å komme gjennom kontrollen gjennom en egen inngang.

«God start på turen»

Sist ut er flyplassen i Hamburg, som innførte dette tilbudet like før påske:

– Dette er et tiltak som vil gi reisende en god start på turen, sier Michael Eggenschwiler som er administrerende direktør for Hamburg lufthavn.

Med Hamburg på plass, kan forhåndsbestilling nå skje på flyplassene Berlin og München. De har fra før av dette tilbudet. Felles for dem alle er at tilbudet er gratis å benytte, uansett hvilket selskap man reiser med eller hvilken billett-type man reiser på.

– Hvis du sjekker inn på internett, bruker bag-drop for bagasjen og bestiller en tidsluke for sikkerhetskontrollen, kommer du til gaten raskere, sier lufthavnsjefen.

Raskere

Bestillingen gjøres fra 72 timer og frem til 1 time før avgang, og de som bestiller dette tilbudet får tildelt et 15 minutters tidsvindu å gjennomføre kontrollen på.

Etter bestilling vil de enkelte få tilsendt en QR-kode, som de skal skanne når de kommer frem til et bestemt sted på flyplassen kalt Slot & Fly-inngangen.

Denne vil gi de som er omfattet av bestillingen, adgang til sikkerhetskontroll-området og gi dem en raskere behandling enn om de hadde måttet stille i den vanlige køen.

Pålitelig

Det 15 minutter lange tidsvinduet gjør det viktig for de reisende å forholde seg til det tildelte tidspunktet for å kunne dra fordel av tilbudet.

Det er kun registrerte passasjerer som kan bruke den nye tjenesten. Slot & Fly-inngangen til sikkerhetskontrollen er i Terminal 1.  

– Dette åpner for at passasjerene kan unngå lange køer for å komme seg til sikkerhetskontrollen i lufthavnen, uten at det går på bekostning av sikkerheten. Dette gjør det mulig for passasjerer å planlegge hvor lang tid de skal bruke på Hamburg lufthavn på en mer pålitelig måte, noe som reduserer stresset på reisen, sier Michael Schuol som president for Hannover Federal Police Department.