Flyreisende svikter ikke SAS – fortsatt klart størst

SAS-krisen fører ikke til at passasjerene svikter selskapet. Det beholder posisjonen som det største flyselskapet i Skandinavia. Foto: Knut-Erik Mikalsen

De reisende svikter ikke kriserammede SAS. Ferske passasjertall forteller om fortsatt vekst, og en trygg lederposisjon i Skandinavia i konkurransen med Norwegian.

SAS er fortsatt det klart største flyselskapet av de to, rett og slett, og avstanden blir større i SAS’ favør.

– Pen mars-trafikk, konkluderer SAS-analytiker i Sydbank i Danmark, Jacob Pedersen.

Forrige gang størrelsen mellom selskapene kunne måles, trafikktallene for februar, hadde SAS i alt over 1,5 millioner passasjerer. Norwegian hadde nesten 1,2 millioner.

Størst – og vokser

Dermed økte SAS sitt forsprang på sin tøffeste konkurrent – fra 300 000 flere reisende enn Norwegian i januar til 380 000 i februar.

Når mars-tallene foreligger i dag er situasjonen denne: SAS hadde i mars måned 1,9 millioner passasjerer. Det er en økning på 33 prosent i forhold til samme måned i fjor.

Og enda viktigere – det er at det er rundt 400 000 flere reisende enn februar måned, som til tross for lavsesong var en god måned for selskapet. Dette ga en solid inntektsvekst for selskapet.

Forspranget i antall reisende hos SAS vis a vis Norwegian er økende. Den er nå på 408 000 reisende, opp med nær 30 000 passasjerer bare i løpet av forrige måned.

30 nye ruter

SSA hadde en kabinfaktor på 76 prosent, det vil si at det satt betalende passasjerer i mer enn syv av 10 seter. Det er opp fra 71 prosent forrige måned.

Og satsingen fortsetter i det selskapet merker en god fart i nye bestillinger:

– I løpet av måneden har vi lagt til 10 ruter til og økt antall avganger for kommende sommer og høst. Vi forbereder oss på en aktiv sommersesong med totalt 30 nye ruter lagt til sommertrafikkprogrammet, sier Anko van der Werff, president og administrerende direktør i SAS.

Økning

Norwegian la frem sine mars-tall i går, og uttrykte da stor tilfredshet over passasjer-utviklingen.

Flyselskapet fløy i forrige måned 1 502 366 passasjerer, noe som var 60 prosent mer enn i samme måned i fjor. 

Da la fortsatt pandemien en demper på reisingen.

God bestillingstrend

– Mars har vært nok en meget solid måned for Norwegian. Måneden markerer overgangen til sommerruteprogrammet, der vi drar opp kapasiteten vår kraftig. Vi ser frem til å ønske et stort antall passasjerer velkommen om bord i løpet av de kommende månedene, sier Geir Karlsen, konsernsjef i Norwegian, i forbindelse med presentasjonen av trafikktallene.

Han kunne også fortelle om en positiv booking-trend for selskapet:

– Bookingtallene våre er betydelig høyere nå enn på denne tiden i fjor. Det tyder på fortsatt høy etterspørsel etter flyreiser, spesielt til våre mange attraktive reisemål i varmere strøk, og vi forventer nok en travel reisesommer, sier Karlsen.