Nordmenns storby-favoritter har endret seg kraftig

Spanske Alicante har sneket seg inn på 10 på topp-listen over populære byer å reise til i pinsen. Foto: Knut-Erik Mikalsen

Storbyferie for nordmenn har ofte dreid seg om turer til London, Paris, Amsterdam eller Roma. Slik er det ikke lenger.

– Vi ser en stor endring i hvor folk ønsker å reise, sier markeds- og administrasjonssjef i Ticket Feriereiser, Ellen Wolff Andresen.

Salgsstatistikken hun legger frem bekrefter også endringene: Åtte av de ti mest populære storbyreisene er nye på listen i forhold til siste normalår, i 2019. Og, nordmenn vil lenger sør enn før.

Klatrer på listen

Om bare en drøy uke kommer neste mulighet til å utnytte røde dager for en etterlengtet ferie, pinsen.

– Mange synes pinsen er en god anledning til å reise på en lengre helgetur. Ved å ta seg fri for eksempel fredag eller tirsdag kan man få en herlig langhelg med bare å bruke én feriedag, sier Wolff Andresen.

Hun kan fortelle at hos Ticket, som er Norges største reisebyrå for feriereiser, allerede ser at bestillingene for pinsen er 33 prosent høyere enn i 2019.

– Byer som London, Barcelona og Berlin topper listene over nordmenns mest populære reisemål i pinsen. Andre destinasjoner som Wien, Dublin og Gdansk klatrer imidlertid raskt på listene ettersom stadig flere også ønsker å benytte anledningen til å oppdage nye destinasjoner, sier hun.

Her er topp 10

Ticket kan presentere denne listen over de mest etterspurte og bestilte reisemål blant nordmenn foran pinsen, og listen er oppdatert den 8. mai. Tallet i parentes viser plasseringen i 2019 da var pinsen 8. – 10. juni.

Som man ser er den nokså spesiell, med mange «nye» byer inne på topp 10.

  1. London (8)
  2. Barcelona (Ny)
  3. Berlin (Ny)
  4. Milano (Ny)
  5. Paris (2)
  6. Edinburgh (Ny)
  7. Manchester (Ny)
  8. Wien (Ny)
  9. Dublin (Ny)
  10. Alicante (Ny)

Vil lenger sør

– Bookingstatistikk viser hvordan mange av årets toppdestinasjoner ligger lengere mot syd enn hva som var tilfellet i 2019 da byer om Reykjavik og Amsterdam toppet listene, sier Wolff Andresen.

«Årets toppdestinasjoner ligger lengere mot syd»

Ellen Wolff Andresen. Foto: Ticket Feriereiser

I år er det varme byer som Barcelona og Alicante som virkelig skyter fart. Den sene våren antas å ligge bak ønsket om å reise til byer som har flere soltimer, mener Wolff Andresen.

Hun sier at pinsen er en populær helg å reise på weekendreise da det er siste langhelgen før sommerferien starter.

– Mange velger da å besøke destinasjoner som de kanskje ikke velger å reise til i selve sommerferien sin, sier hun.