Slår alarm om svikt i salget av ferie-opphold i sommer

Hotellene på Costa del Sol merker stagnasjon og tilbakegang i bestillingene. Det kan være første tegn på fallende etterspørsel fra Nord-Europa. Dette bildet er tatt i jetsetbyen Marbella. Foto: Shutterstock

Til nå har salget av feriereiser og ferieopphold i Syden vært brennhett, slik bransjen selv har fremstilt situasjonen.

Nå kommer det som trolig er det første tegnet på at folk likevel ikke rømmer hjemmene sine for å feriere i de populære stedene i Syden:

Et av de mest populære ferieområdene i Spania, også for nordmenn, slår nå alarm om lavere bookingtall for sommeren.

Svikt siden mai

På Costa del Sol frykter hotelleierne nå for den kommende sommersesongen.

Ifølge den den spanske avisen Diario Sur ligger bookingtallene nå lavere enn fjoråret.

Det er kritisk, siden det da sammenlignes med en tid da det fortsatt begrensede smittetiltak og reiserestriksjoner. Dette påvirket reiseaktiviteten negativt.

Bransjen på Costa del Sol forteller at den har merket svikten siden mai, med færre bestillinger enn i 2022.

Hotellreservasjonene var gode frem til midten av mai. Siden har det sviktet, ifølge Aehco-foreningen for hotelleiere på Costa del Sol.

Rammer toppmånedene

Den forteller at etterspørselen for juli og august for tiden er mellom 10 og 14 prosent under det som ble registrert i fjor. Dette er toppmånedene. Spesielt august da også folk i Sør-Europa har ferietiden sin.

– Prognosene for månedene juli og august er for øyeblikket lavere enn i 2022. Disse lave tallene sammenlignet med 2022 viser tydelig den stagnasjonen i etterspørselen som vi har merket siden mai, sier José Luque, president i Aehcos.

Han håper nå på at de skal få et oppsving som kan rette på situasjonen. Den er ikke like ille over alt. Destinasjoner med størst etterspørsel for juli er ifølge avisen kjente turistmagneter som Fuengirola, Malaga by og Mijas.

Lokker nordmenn

Som flysmart24 har fortalt tidligere, er Costa del Sol et av de områdene som er mest populære feriemål for nordmenn. Mange har også kjøpet seg egne leiligheter i dette området hvor flykonkurransen har vært stor og billettprisene overkommelige.

Dette til tross driver Costa del Sol med jevnlige kampanjer rettet mot nordmenn og øvrige beboere i Nord-Europa.

Sist så vi det foran vinteren, hvor hele regionen Andalucía ville ha strømpristrette nordmenn til å overvintre i det varme klimaet helt sør i Spania.