Står i kø for å lokke norske «strømpris-flyktninger»

Han ønsker nordmenn hjertelig velkommen til Costa del Sol i vinter, dir. i Andalucia Tourism, Alberto Ortiz de Saracho. Foto: Knut-Erik Mikalsen

Flere reisemål i det sørlige Europa står nærmest i kø for å lokke folk fra Norge og det øvrige Nord-Europa sørover for å unngå de høye strømprisene som er ventet i vinter.

Malaga (flysmart24.no): Nå sist er det et av nordmenns yndlingsområder i Sør-Europa, regionen Andalucía helt sør i Spania, som har kastet seg på lokke-bølgen.

– Nordmenn er mer enn velkommen til å være hos oss i vinter, sier adm. dir. i Andalucia Tourism, Alberto Ortiz de Saracho, til flysmart24.

Kampanje i Norge

Listen over land og reisemål har dermed blitt enda lenger enn da flysmart24 for en tid tilbake kunne fortelle hvordan Hellas lokket nordmenn til å tilbringe vintermånedene i deres land.

Et opphold der, mente de, ville kunne være billigere enn å være hjemme og pådra seg enorme summer i strømregninger.

Siden har også Kanariøyene gjort det samme, og har blinket ut 14 ulike markeder i Europa der de vil satse med egne kampanjer for å lokke strømtrette nordboere til øyene.

Byer satser for seg

Blant de landene som denne kampanjen skal rette seg inn mot, er Norge.

Nå får øygruppen følge av Spanias sørligste region på fastlandet, Andalucía.

Der her byer som Malaga og jetsetbyen Marbella kjørt i gang egne kampanjer for å trekke nordboere sørover i vinter.

– Hos oss, sier de, kan folk droppe å tenke på vinter og kulde, og heller tilbringe vintermånedene i deres varmere klima.

Godt kjent

– Her er det mulig å være både såkalte digitale nomader men også strømprisflyktninger. Her kan folk oppholde seg i flere måneder samtidig som de jobber, sier de Saracho.

Han mener området er et perfekt valg siden mange nordmenn er godt kjent i området etter å ha feriert og også hatt egne hus der i lang tid tilbake.

– Dessuten er det jo glimrende flyforbindelser hjem til Norge. Ikke bare til Oslo men til en rekke andre byer i landet, sier de Saracho.

Legge til rette for besøkende

Turistmyndighetene i Andalucía, med den andalusiske presidenten Juanma Moreno i spissen, var nylig på turistmessen World Travel Market for å lokke spesielt britene til Costa del Sol.

Han sa at myndighetene vil satse på å legge forholdene til rette for besøkende som kommer fordi energikostnadene vil være lavere enn å bo hjemme i vintermånedene.