Nå åpner de nye sommer-ruter på løpende bånd

SAS åpnet tre nye non stop-ruter fra Oslo til det sørlige Europa i går og i dag. Lørdag er det klart for enda en sommerrute-start. Foto: SAS

For flyselskapene er sommeren den travleste tiden på året. Da settes det også i gang mange nye sesongruter som de håper skal bli populære og skaffe nye og sårt tiltrengte inntekter.

For både SAS og Norwegian betyr det at selskapene i løpet av noen få dager nå gjennomfører en rekke ruteåpninger fra Norge.

SAS alene åpner ni nye ruter denne uken, de fleste av dem til typiske feriereisemål:

– Sør-Europa har vært veldig populært inn mot sommeren og vi har også lagt til kapasitet på ruter vi allerede flyr, sier pressesjef Tone Sund i SAS til flysmart24.

Stadig nye ruteåpninger

I løpet av bare noen dager har selskapet åpnet ruter på løpende bånd fra Oslo Lufthavn:

Til Larnaca på Kypros og Firenze i Italia ble nye ruter åpnet onsdag, til Antalya i Tyrkia torsdag. Og, som om det ikke er nok, lørdag står også nok en ny rute til Italia – til Marco Polo internasjonale lufthavn i Venezia.

At SAS også satser med en ny rute til Antalya betyr at selskapet, i likhet med konkurrenten Norwegian, flyr på to flyplasser til den tyrkiske riveria.

Øker til Tyrkia

De flyr begge også på Gazipasa-flyplassen, som ligger nærmere nordmenns favorittreisemål i dette området, badebyen Alanya.

SAS har fløyet til denne flyplassen i flere år, Norwegian har ny rute dit for første gang denne sommeren.

At de to øker satsingen på Tyrkia kan vise seg å bli litt av et blinkskudd. Trafikken til Tyrkia har tatt seg kraftig opp fra Norge, fordi dette er et av de få landene som fortsatt kan betraktes som billig for nordmenn.

Kommer de tilbake?

Håpet er at disse nye rutene, og sommerruter som allerede er startet, skal bli så ettertraktet at det er grunnlag for å drive dem neste sommer også:

– Flere av de nystartede rutene er attraktive og vi kommer til å vurdere resultatet etter sommeren med tanke på neste års sesong, sier Sund.

I tillegg til de sommerrutene som denne uken settes i gang fra Gardermoen, har SAS i sommer også lansert et par andre ruter fra Gardermoen – til Catania på Sicilia og til Stuttgart.

Selskapet har også igangsatt rute fra Bergen til Milano.

Travelt hos Norwegian

Også Norwegian har hatt det travelt med å åpne nye sommerruter den siste uken. På en og samme dag åpnet selskapet tre nye ruter til Italia: Til Bari, Bergamo og Bologna.

Ellers har Norwegian et omfattende sommer-program med 13 nye ruter.

De nye destinasjonene går fra Oslo lufthavn til Sofia i Bulgaria, Bucuresti i Romania, Alanya/Gazipasa i Tyrkia, Porto i Portugal, Thessaloniki i Hellas, Bari, Milano/Bergamo og Bologna i Italia og Skopje i Nord-Makedonia.

Fra Bergen blir det også en splitter ny direkterute til Milano/Bergamo i Italia. Selskapet har også igangsatt direkteruter fra Haugesund som går til Malaga og Alicante.