Pangstart for ny langrute – setter inn flere avganger

Det norske flyselskapet Norse har god etterspørsel på Oslo - Bangkok ruten. Nå økes frekvensen på trafikk-topper. Foto: Malcolm Nason

Der vakte stor jubel blant mange Thailand-entusiaster da det nye norske flyselskapet Norse lanserte sin nye non stop-rute mellom Oslo Lufthavn og Bangkok.

Ruten er satt opp med to ukentlige avganger fra 2. november, på torsdager og lørdager. Ruten har solgt godt fra første dag av.

Nå er det klart at Norse kommer til å sette inn ytterligere avganger på ruten. Det skjer bare to måneder etter lanseringen av ruten.

Tredje avgang

Det gjelder en tredje ukentlig avgang i forbindelse med jul- og nyttår, samt i forbindelse med påskehøytiden neste år. Billettene ligger allerede ute for salg.

Det dreier seg om fire nye avganger til jul og nyttår. Disse skal gå fra Oslo på tirsdager med første avgang den 19. desember, og så hver tirsdag frem til 9. januar.

I påsken blir det også fire nye avganger, også det på tirsdager fra Gardermoen.

Bekrefter godt salg

Her starter ekstra-avgangene 19. mars, og fortsetter på tirsdager frem til 19. april. Den siste avgangen fra Oslo for Norse i kommende vintersesong blir lørdag den 13. april.

Ekstra-avgangene får samme rutetid som ellers. Flyet forlater Oslo Lufthavn klokken 16.10.

– Etter at vi lanserte direkteruten til Bangkok som vår første destinasjon i Asia, har vi opplevd stor etterspørsel fra våre kunder. Vi øker derfor frekvensen med en ekstra ukentlig avgang for å gi enda flere reisende muligheten til å oppleve denne populære, solfylte og spennende destinasjonen, sier Bjørn Tore Larsen, konsernsjef i Norse Atlantic.

Blir alene?

Norse ser ut til å bli alene på ruten fra Oslo. SAS har besluttet å gjenoppta sin Bangkok-rute, men det fra København.

Imens venter markedet på at Thai Airways skal komme tilbake til sin tidligere daglige rute mellom Gardermoen og Bangkok.

Fly direkte

Flysmart24 har spurt Thai om det fins noen planer om gjenoppstart, men selskapet har ikke besvart vår henvendelse om saken.

Som flysmart24 har skrevet tidligere har Oslo Lufthavn vært svært ivrig på å få gjenstartet ruten Oslo – Bangkok. Selskapet mente markedsgrunnlaget gjorde at etterspørselen var tilstede for å fly direkte igjen.

Den sjansen grep Norse, mens Thai Airways ennå ser ut til å være i tenkeboksen.