Oslo Lufthavn kåret til en av de tre beste i Europa

Oslo Lufthavn vinner ny pris for bl.a. punktlighet i europeisk kåring. Foto: Knut-Erik Mikalsen

Oslo Lufthavn fikk nok et bevis på at flyplassen er blant de beste i Europa under en kåring i Spania tirsdag kveld.

Der er den europeiske flyplassorganisasjonen Airports Council International Europe (ACI Europe) som deler ut Best Airport Awards-prisene.

Det skjedde i det som er mange storbyferierende nordmenns favoritt, Barcelona.

Her fikk Oslo lufthavn hedersbevisning som en av Europas tre beste flyplasser i kategorien 25 – 40 millioner passasjerer årlig.

Punktlighet

Athen Airport ble kåret som den aller beste, mens både Oslo Lufthavn og Brussels Airport ble trukket frem spesielt og fikk pris for å være blant de ypperste på innovasjon, punktlighet og bærekraft.

Flyplass-ledelsen sier at OSL satser hardt hver eneste dag for å være gode på akkurat de tre kriteriene som ligger til grunn for dette hedersbeviset:

– Dette er en stor ære. ACI Europe er en organisasjon der nesten alle flyplassene er medlem og representerer slik sett hele luftfarten. At vi løftes opp på denne måten er veldig hyggelig, sier lufthavndirektør på Oslo lufthavn, Stine Ramstad Westby.

«Kan være stolte»

Lufthavndirektøren trekker frem at det er takket være de ansatte i hele Avinor og alle ansatte på landets hovedflyplass, at Oslo lufthavn får denne typen heder og ære.

– Det jobber over 13 000 mennesker på Oslo lufthavn. Det er takket være dem, og alle de ansatte om bord i flyene, at vi får denne typen anerkjennelse. Det ligger også mye hardt arbeid bak dette, fra veldig mange i hele Avinor. Jeg vil derfor rette en stor takk til alle de som jobber på og med flyplassen. De gjør en fantastisk innsats hver dag og kan være stolte av dette, sier Ramstad Westby.

Best på punktlighet

Avinors konsernsjef, Abraham Foss, var tilstede i Barcelona og mottok hedersbevisningen på vegne av Avinor Oslo lufthavn.

Artikkelen fortsetter under bildet

Avinor-sjef Abraham Foss (t.h.) tok imot utmerkelsen for innovasjon, punktlighet og bærekraft. Til venstre Filip Cornelis fra Europakommisjonen. Foto: ACI Europe

Dette er en pris som kommer etter at landets hovedflyplass i 2022 var den mest punktlige i hele Europa, ifølge Eurocontrol.

Det er en trafikksikringsorganisasjon som kontinuerlig registrerer det meste av flytrafikk i Europa.

I 2022 viste Eurocontrols tall at Oslo lufthavn toppet statistikken over best punktlighet på avganger, med 76,2 prosent punktlighet. Madrid og Wien kom på andre og tredjeplass.

… og blant de vakreste

Oslo lufthavn hadde 199 000 kommersielle flybevegelser i 2022. En flybevegelse er enten en avgang eller en landing.

Ikke nok med disse prisene. Oslo Lufthavn ble også kåret som en av de vakreste flyplassene i verden, av den franske storavisen Le Figaro. Det skjedde i mars i år.

Avisen har kåret de 10 vakreste flyplassene skriver den at lufthavnene er valgt ut fordi de skiller seg ut, og legger hovedvekten på at de utkårede har «en uvanlig og futuristisk arkitektur.»