Norse-fly til Los Angeles truffet av lyn – tvunget til å snu

Norse-flyet måtte avbryte flyvningen til Loas Angeles etter å ha blitt truffet av lyn. Foto: Norse Atlantic

Et fly fra det norske flyselskapet Norse Atlantic Airways ble truffet av lyn da det var på vei fra London til Los Angeles.

Hendelsen inntraff lørdag ettermiddag, på selskapets rute fra Gatwick-flyplassen sør for London.

Flyet, en Boeing 787-9 Dreamliner, hadde ifølge nettstedet Airline.net klatret til en høyde av 26 000 fot da det ble truffet av lyn.

Flyet gikk deretter inn i en holde-posisjon før det snudde tilbake mot London igjen.

Dumpe drivstoff

Mannskapet tok flyet ned til 7 000 fot og fløy til den engelske østkysten. Nettstedet mener at dette ble gjort for å dumpe drivstoff og redusere vekten før landingen.

Flyet landet uten problemer igjen, rundt 2,5 timer etter at det hadde tatt av. Det ble møtt av brannbiler da det landet.

Kommunikasjonsdirektør Philip Allport i Norse bekrefter overfor flysmart24 at flyvning Z0711 returnerte til London Gatwick etter et lynnedslag.

Byttet fly

– Flyet landet normalt og passasjerene gikk av ved gaten. Etter et flybytte fortsatte passasjerer reisen til Los Angeles. Vi beklager eventuelle ulemper vi forårsaket på grunn av forsinkelsen. Sikkerheten til våre passasjerer og mannskap er alltid vår førsteprioritet. Dette er noe vi aldri går på akkord med, sier Allport.

Ruten fra London til Los Angeles er helt ny. Den første avgangen var den 30. juni. Ruten opereres daglig.

Denne ruten ble startet dagen før en annen ny rute, fra London til San Francisco, hadde sin første avgang.