«Folk hylte og skrek sent på natten»

Hotel Masaru har fire vinger i Vings katalog, og ligger ved byen Puerto de la Cruz på Tenerife. Foto:; Hotel Masaru

En av gjengangerne i klagesakene til pakkreisenemnda er saker som dreier seg om støy og bråk på feriehotellet.

Slik var det også med to nordmenn som hadde tatt turen til Puerto de la Cruz. Det er en ferieby som ligger nord på kanariøya Tenerife.

Her hadde de betalt for en ukes opphold på Hotel Masaru.

Plaget av støy

Det er et hotell som reiseselskapet Ving blir omtalt som «et stort, hyggelig leilighetshotell i bydelen La Paz» og med utsikt til Spanias høyeste fjell – vulkanen Teide.

For de to nordmennene ble det ikke noe hyggelig ferieopphold:

De klaget over at rommet de ble tildelt var sjenert av trafikkstøy og bygningsarbeider. De ble også utsatt for støy av personer som hadde vært på byen og som slo som slo seg ned utenfor hotellet deres.

«Hylte og skrek»

– De hylte og skrek sent på natten, skrev de i sin klage. De tok opp saken med resepsjonen, som ba dem kontakte Ving. Der ble de henvist tilbake til resepsjonen.

Klageren skriver at han fikk fire nesten søvnløse netter, og satte frem krav om tilbakebetaling av 3 000 kr. for dette.

Det nektet Ving å imøtekomme og henviser til at det i omtalen av dette hotellet er spesifisert at det ligger i et byområde med gjennomgangstrafikk.

Avviser krav

Dessuten at bar- og folkelivet i området til tider er forstyrrende, og at det er diskoteker åpne i helgene.

Når gjestene har tatt opp saken med Ving har de dessuten benyttet feil epostadresse, og ikke den adressen de ifølge Ving har blitt informert om tre ganger i forbindelse med oppholdet.

Selskapet kan derfor ikke se at det foreligger noen grunn til prisavslag for de to nordmennene.

Ingen mangler

Det er pakkereisenemnda også enig i.

Nå har den sett på kravet fra de norske gjestene, og har i sin saksbehandling konkludert med at det ikke foreligger noen grunn til prisavslag i denne saken:

– Slik nemnda vurderer det foreligger det ikke en mangel etter avtalen mellom partene da hotellets beliggenhet er beskrevet av Ving. Pakkereisenemnda anbefaler at klager ikke gis medhold, heter det i vedtaket.