Pilotsjef om Wizz-exit: – Vi vernet norsk arbeidsmodell

Det ungarske lavprisselskapet Wizz air satset i en kort periode på innenriks-markedet i Norge. Det skjedde under pandemien. Foto: Knut-Erik Mikalsen

Lederen for Pilotforbundet i Parat, Carl Gilbert Rego, mener det er feil å hevde at Wizz Air ble mobbet ut av Norge. – Vi stod sammen for den norske arbeidsmodellen, mener han.

Uttalelsen kommer etter en artikkel i flysmart24.

Der sa den svenske flyanalytikeren Jan Ohlsson at en del av forklaringen på at Ryanair ikke satser så mye i Norge som i Danmark og Sverige, er at «selskapet så at Wizz Air ble mobbet ut av Norge.»

Harde angrep

Han sikter da til den korte satsingen Wizz Air hadde på norsk innenriks under pandemien. Den sluttet etter noen måneder. Wzz Air trakk seg ut etter å ha blitt møtt med boikott-utspill og harde angrep fra norsk fagbevegelse, og svake passasjertall.

Nå mener Pilotforbundet at Wizz Air ikke ble mobbet ut av landet:

– Vi viste med klar tale at vi ikke finner oss i at selskaper bryter spillereglene i norsk arbeidsliv. De hadde valget om å bli og dermed følge reglene som alle andre selskaper. Når de ikke fikk anledning til å lønne ansatte på østeuropeiske vilkår og bryte norsk arbeidsmiljølov, valgte de å forlate Norge. Det er ikke på noen måte mobbing, sier Rego i en pressemelding.

Ryanair trakk seg

Ryanair trakk seg også fra sin base på Rygge, og forklarte det med økte kostnader som følge av at regjeringen innførte en ny passasjeravgift.

Pilotlederen viser til en annen forklaring, og det med Ryanairs tap i norsk rettssystem.

– Vi tok Ryanair til retten og vant i alle rettsinstanser. Ryanair valgte å ikke opprettholde baser i Norge, som følge av dette. Skulle de fortsatt her i landet ville det medført økte sosiale kostnader, innskudd til foretakspensjon, arbeidsgiveravgift, i tillegg til sykepenger, lovfestet ferie og økte lønninger til ansatte. Alt dette er kostnader Ryanair og Wizz Air klarer å vri seg unna i alt for mange land. I Norge har vi så langt klart å hindre slik utnyttelse av ansatte, sier Rego.