Norse Atlantic har passert en million solgte flybilletter

Slik feirer Norse Atlantic at selskapet nå har solgt over en million billetter siden starten i juni i fjor. Foto: Norse Atlantic

I fjor sommer startet det nye norske flyselskapet Norse Atlantic Airways og satser på lange flyruter fra Norge og andre land i Europa. Samme satsing som nå nedlagte langrutesatsing til Norwegian.

Nå kan selskapet juble for at billettbestilling nummer en million er i boks.

– Vi er glad for å ha nådd denne milepælen, heter det i en melding Norse Atlantic har lagt ut på sosiale medier tirsdag kveld.

Kraftig opptur

Der takker de alle reisende som har valgt å kjøpe billetter hos dem, og sier at de «ikke kan vente med å ta enda flere av dere på ferie og eventyr,» slik det heter i meldingen.

De underliggende tallene forteller også at Nose er inn en kraftig opptur på passasjersiden:

Da selskapet la frem sine ferskeste tall, for juni måned, hadde selskapet 97 000 reisende. Det var en økning fra 58 600 fra måneden før. En økning på 65 prosent.

Økende etterspørsel

Ikke rart selskapets toppsjef, Bjørn Tore Larsen, var fornøyd da han kunne presentere de beste passasjertallene siden første avgang fra Oslo i juni i fjor.

– Juni 2023 markerte en spesiell måned for Norse Atlantic da vi feiret ett år med flyging. Denne milepælen reflekterte ikke bare det harde arbeidet og engasjementet til hele teamet vårt, men fremhevet også den økende etterspørselen etter rimelige transatlantiske reiser, sa Larsen.

Åtte av ti seter solgt

Tallene viste også en kraftig vekst når det gjelder kabinfaktoren. Tallet anslår hvor stor del av setene som blir lagt ut til salgs, faktisk blir solgt.

Resultatet ble 83 prosent. Det betyr med andre ord at åtte av ti seter ble solgt.

Dette var fjerde måned på rad at selskapet kunne registrere en økning i fyllingsgrad: – Vi forventer at denne trenden vil fortsette, sa Larsen.

Stanser USA-ruter

Mens selskapet starter ny rute mellom Oslo og Bangkok og flytter Florida-ruten til Miami fra november, har Nose også redusert USA-programmet sitt foran vinteren fra Norge.

Som flysmart24 kunne fortelle forrige uke, skal rutene til både New York og Los Angles stanses i vintersesongen. Siste avganger for vinteren skjer i slutten av oktober.