Massivt salg av flybilletter i høst og vinter er nå i gang

Norwegian, SAS og Widerøe presenterer nå billettpriser som bransjetopp mener ligger nær prisene fra før pandemien. Foto: Avinor

De som leter etter billige flybilletter for reise i høst og vinter med ruteflyselskap, har en sjelden sjanse nå.

Etter en sommer med skyhøye priser ligger både SAS, Norwegian og Widerøe for tiden ute med billetter med betydelige rabatter, og med reiseperioder frem til sommerprogrammet neste år.

Billetter på Europa-flyvinger er helt nede i 299 kroner én vei. Det er et prisnivå som etter priseksplosjonen de siste årene har blitt et særsyn i Norge.

Ventet billigsalget

Det massive billigsalget kommer ikke overraskende. Den ansvarlige for den norske flyprisindeksen, Ole Stouby i reiseformidleren Travelmarket.no, sier til at prisene i dette billettsalget er svært lave.

Flyprisindeksen hans følger prisutviklingen på flybilletter kontinuerlig. Stouby mener at prisene nå begynner å nærme seg nivået fra før pandemien:

– I alle fall gjelder dette for reiser fra Oslo og Bergen. Dette er typiske kampanjer som kommer utenom høysesongen, og hvor SAS, Norwegian og andre selskaper prøver å stimulere markedet med lave priser. Slik vil de få relativt tomme fly utsolgt, og det i god tid, sier Stouby til flysmart24.

Kommer mer

Han er også sikker på at dette ikke er den siste billettdumpingen vi kommer til å oppleve i år:

– Nei, jeg er ganske sikker på at vi kommer til å se lignende kampanjer også fremover, sier Stouby som tror at nordmenn fortsatt er villige til å bruke penger på reise selv om privatøkonomien for mange har blitt trangere.

Mange priseksempler under bildet.

«Hjemreisen koster mer enn utreisen»

Ole Stouby. Foto: Travelmarket.no

Så minner han om den vanlige prisfellen når det legges ut billige enveisbilletter:

– Det er kun et visst antall billetter på hver avgang til disse prisene, og ofte vil du se at hjemreisen koster mer enn utreisen til 399 kroner én vei, sier han.

Kampanje-prisene

Hos Norwegian er reiseperioden til 28. mars, men oppgir ikke når salget stanser. Flysmart24 har kontaktet selskapet om kampanjen og dens omfang, men uten å få svar.

Her ligger de aller laveste billettprisene – fra 299 kroner – ute på reiser til Vilnius i Litauen. Her har Norwegian direkte konkurranse med Ryanair fra Oslo.

Ellers fins det flust av billigalternativer, som:

Gdansk og Palanga i Litauen for 324 kroner, og til Berlin, Hamburg, Riga, Tallin, Szczecin og Warszawa i Polen for 349 kroner.

Et tydelig unntak

Kan man betale 399 kroner én vei, åpner det seg en liten flom av tilbud til populære reisemål – blant de er Malaga, Alicante, Paris, Nice, Palma, Amsterdam, Budapest, Dublin, Roma, Edinburgh, Praha, Porto, Split, Manchester, London, Madrid, Barcelona og Athen.

Et tydelig unntak fra de aller laveste prisene er til nordmenns vinterfavoritt, Gran Canaria.

Der er den aller billigste kampanjepris på 949 kroner én vei hos Norwegian, men bare i november. Ellers er laveste pris 1 099 kr.

Større rutenett

Både SAS og Widerøe kjører også kampanjer for tiden. SAS operer et større rutenett enn Norwegian, og ligger derfor også ute med kampanjebilletter både til USA og Asia. Salget varer til og med 28. august, og reiseperioden er til 18. mai 2024.

I Europa operer selskapet med priser fra 449 kroner én vei, og det gjelder bl.a. billetter til Alicante, Malaga, Hamburg og Berlin.

For 479 kroner kan man fly til Dublin og for 20 kroner ekstra – 499 kroner – til steder som London, Roma og Düsseldorf.

Priseksempler over dette nivået er bl.a. billetter til Manchester, Larnaca, Milano og Nice for 549 kr. Til Edinburgh er laveste pris 623 kr., til Amsterdam og Paris 649 kr., mens reiser til Alanya og Palma Mallorca går fra 699 kr.

Til Gran Canaria flyr SAS for 899 kroner én vei, billigere enn hos Norwegian.

Det største tilbudet

Widerøe er i ferd med å svinge seg opp som en aktør på utenlandsreiser som kan plage både SAS og det som kan bli deres fremtidige eierselskap, Norwegian.

Dette selskapet har sitt største tilbud ut fra deres nye hovedknutepunkt på Bergen Lufthavn.

Fra Flesland finner vi bl.a. disse kampanjeprisene:

Til Dublin er laveste pris nå 599 kr., mens billetter til London Stansted, Liverpool og Gøteborg koster fra 649 kr. Til Alicante går billettene for 699 kr. Til Hamburg kommer man for 749 kr., mens billetter til Færøyene og Aberdeen koster fra 849 kr.