Har sagt nei til å gjenoppta direkteruten til Oslo

Thai Airways kommer ikke til å gjenoppta sin rute Oslo - Bangkok i november. Dermed blir Norse Atlantic eneoperatør på ruten fra Oslo. Foto: Knut-Erik Mikalsen

Det thailandske flyselskapet Thai Airways kommer etter all sannsynlighet ikke til å gjenoppta non stop-ruten mellom Oslo og Bangkok til vinteren heller.

Selskapet ba om landings- og avgangstider for tre ukentlige rundturer – slots – fra november. Det fikk selskapet innvilget, slik flysmart24 skrev i forrige uke.

Nå har Thai takket nei til de tildelte slotene. Det får flysmart24 opplyst hos Airport Coordination Norway, som har ansvaret for å tildele flyselskapene landings- og avgangstider på Avinors flyplasser.

Blir alene

Vinterprogrammet for flyselskapene starter i november. Neste mulighet for å gjenstarte ruten blir da å søke om slot for oppstart i sommerprogrammet.

Thai stanset ruten da pandemien rammet i mars 2020. Det betyr at oppholdet nå har vart i snart tre og et halvt år.

I Thai Airways’ fravær tyder alt nå på at det nye norske selskapet, Norse Atlantic Airways, forblir eneste aktør på denne non stop-ruten til vinteren.

Bangkok første etappe

En direkterute har vært sterkt savnet av de som reiser mye til Bangkok, eller som har Thailand som foretrukket feriemål. De bruker Bangkok som innfallsport til de ulike feriestedene.

Nå har disse allerede et tilbud direkte fra Gardermoen.

Norse starter sin Bangkok-rute fra den 2. november, og flyr den to ganger i uken. Fra Oslo er det avganger hver torsdag og lørdag.

Opptil tre ganger

I forbindelse med jul og påske går selskapet opp til tre ganger i uken, og flyr da i tillegg på tirsdager.

Mens Thai Airways har droppet Oslo-ruten, er selskapet i full gang med ruter både fra Stockholm og København.

Dessuten starter SAS opp København – Bangkok med første avgang den 30. oktober. Denne flys tre ganger i uken mandager, onsdager og fredager.