Ypper seg mot de store – har unikt tilbud til de reisende

Loganair er ikke blant de største flyselskapene, men har en betingelse som svært få andre har. Foto: Loganair

I tillegg til de store og velkjente flyselskapene fins det også en liten underskog av mindre selskaper som har stor suksess med sine nisjeruter.

Et slikt selskap er skotske Loganair. Det flyr ruten mellom Oslo og Aberdeen og Newcastle.

Det betyr også gjensyn med en gammel billettregel som Loganair er blant de uhyre få å tilby.

Raus bagasjeregel

Mens andre selskaper ikke tillater mer enn en liten veske under stolsetet foran på sine rimeligste billetter uten å måtte betale for det, er Loganair atskillig mer raus:

Selskapet har det noe unike tilbudet at den første kofferten, på inntil 15 kilo, er inkludert i billettprisen. Det er det ikke mange andre som har.

Dette var en regel som forsvant med lavprisselskapene og deres jakt etter å få utgangsprisen så lav som mulig.

Forlenget til Newcastle

Loganair har i disse dager 5-års jubileum for ruten mellom Oslo og Aberdeen. Den flys nå seks dager i uken.

Denne ruten er siden forlenget. Det innebærer at Oslo-maskinen, etter opphold i Aberdeen, flyr videre til Newcastle. Det skjer uten at de reisende må bytte fly.

Dette er en forlengelse som har vist seg å bli populær, opplyser en talsperson for Loganair til flysmart24 på spørsmål om det vurderes opptrapping av satsingen fra Gardermoen:

Mange fritidsreisende

– Passasjertall på våre norske ruter opererer i tråd med våre forventninger hittil i år. På strekningen Oslo – Newcastle er bestillinger så langt hovedsakelig fritidspassasjerer. Vi har foreløpig ingen planer om å gjøre noen vesentlige endringer i gjeldende tidsplan, skriver selskapet i en epost.

Ruten til Aberdeen og Newcastle flys med Loganairs 49-seters Embraer 145 Jet-fly.

Den ble opprinnelig startet for forretningsreisende i energisektoren takket være den økende internasjonale olje- og gasseksporten for både Skottland og Norge.

Knyttet sammen

Siden har også fritidsreisende kommet etter. Det er nemlig mange briter som bruker ruten for å besøke Oslo og resten av Norge, opplyser selskapet.

Kommersiell direktør i selskapet, Luke Lovegrove, sier at Oslo og Aberdeen er historisk knyttet sammen gjennom energisektoren, men at ruten også tilbyr forbindelser for turister begge veier.

Oslo er bare en av tre norske byer der Loganair opererer. Flyselskapet tilbyr for tiden også tjenester til Bergen og Stavanger fra Edinburgh og Newcastle.