Unngå marerittet – du kan ha flyplassen «i lommen»

Avinors app dekker alle selskapets flyplasser. På Oslo Lufthavn er det jevnig oppdatert bilde fra avgangshallen og sikkerhetskontrollen. Foto: Knut-Erik Mikalssen

Alle som ankommer en flyplass vet at det er mange forhold som kan oppstå og som kan gjøre oppholdet til et lite mareritt.

Mange reisende på samme tid, treg innsjekking og lange køer i sikkerhetskontrollen kan plutselig og uventet endre en antatt problemfri reise til å bli både stressende og utfordrende.

Da kan det være greit i alle fall å være forberedt på slike situasjoner før man kommer til lufthavnen. Det fins det et gratis hjelpemiddel for.

Dekker alle flyplasser

Avinor har utviklet en egen app som konsernet mener et et godt hjelpemiddel for å holde blodtrykket nede når man skal ut og reise med fly.

Dette er ikke noe eksklusivt Oslo Lufthavn-produkt, men dekker absolutt alle Avinors flyplasser i Norge.

Det er det mange som har oppdaget:

– Avinor-appen har om lag 100 000 brukere i måneden. Dette svinger naturlig med sesongen, og vi har opp mot 125 000 brukere i høysesongene, sier pressevakt Erik Lødding i Avinor til flysmart24.

Personlig assistent

Avinor presenterer appen som din personlige reiseassistent. Den kan man laste inn på mobilen, og alltid ha nødvendig og oppdatert flyinformasjon i lommen.

– Der kan du planlegge reisen til eller fra lufthavnen, eventuelt kjøpe parkering. Her får du også forslag til aktiviteter og hjelp til å finne restauranter på destinasjonen. Det er også mulig å forhåndsbestille mat som en kan hente på lufthavnene og da unngå køen, sier Lødding.

Han forteller at den mest brukte funksjonen er å få informasjon om status på flights ved å åpne ankomst og avgang. En stor del av brukerne følger også reisen via appen.

Bilde fra avgangshallen

For Oslo Lufthavn ligger det også ute et bilde fra avgangshallen, og som viser hvor mye folk og hvor lange køene er. Bildet blir stadig oppdatert.

Appen kommer til sin rett også når man har kommet til flyplassen, og du aktiviserer en tjeneste som gjør at du skal kunne følge din reise.

– Da vil man få oppdatert og relevant informasjon. Du vil få push-varsel når flyvningen er klar for boarding eller status endrer seg, hvilke butikker og spisesteder du kan besøke, hvilken gate flyet kommer til eller hvilke bånd bagasjen dukker opp på. Du får også informasjon om når bagasjen er kommet på båndet, forteller Lødding.

Nyttige tips

Appen er også nyttig for den som venter på noen de skal hente på flyplassen.

– Ja, det er både reisende og personer som henter passasjerer som bruker appen vår. Vi prøver å gjøre den like nyttig for alle parter, som for eksempel å få varsel om status på flyet en skal reise med selv eller hente noen på flyplassen, sier Lødding.

Han fremholder også at man kan ha stor nytte av appen ved besøk på lufthavnen:

– Man kan sjekke reise til eller fra lufthavnen, hvilke butikker eller restauranter som ligger hvor på lufthavnen, kjøpe parkering eller få nyttige tips om oppholdet på lufthavnen, sier Lødding.