Nytt flyplasstilbud god nyhet for Norwegian-satsing

Avinor skal åpne lounge på innenriksavdelingen på Oslo Lufthavn nærmere årsskiftet. Det passer Norwegian godt. Foto: Knut-Erik Mikalsen

De fleste flyselskaper driver en omfattende «jakt» på de forretningsreisende. De betaler som regel de høyeste billettprisene, og det er viktig for selskapenes økonomi.

Norwegian har økt satsingen på å få flere jobbreisende om bord på sine fly, men mangler et av de tilbudene mange forretningsreisende foretrekker:

Adgang til lounge. Dette gjør at mange velger SAS, som har lounge-tilbud til sine passasjerer både på inn- og utland på Gardermoen.

Kjøpe seg inn

Eneste lounge-tilbud for Norwegians reisende er å betale seg inn i den uavhengige OSL Lounge, men kun når de reiser ut av landet. Dette er en uavhengig lounge som alle reisende – uansett selskap – kan benytte mot betaling.

For innenriksmarkedet er det derimot SAS som har et lounge-tilbud for reisende med SAS, Widerøe eller et annet Star Alliance-selskap.

Nå kan det åpne seg en egen lounge-mulighet også for Norwegians passasjerer som er på reise innen Norge. Som flysmart24 skrev i forrige uke skal Avinor åpne en lounge på innlands-delen av flyplassen.

«Ser på muligheten»

Når flysmart24 spør Norwegian om det kan bli aktuelt å sikre adgang for selskapets passasjerer på denne nye loungen, svarer kommunikasjonsrådgiver Silje Glorvigen dette i en epost:

– Per i dag har vi ikke et lounge-tilbud, men vi ser fortløpende på muligheten for å kunne tilby våre kunder dette. Dette er særlig med tanke på de forretningsreisende som er en viktig kundegruppe for oss, skriver hun.

Norwegian har i praksis to muligheter: Enten å bygge en egen lounge slik SAS har gjort, eller å kople seg på eksterne aktører som driver lounge.

Åpen for alle

I forlengelsen av dette kan Norwegian så tilby sine reisende å kjøpe loungeadgang. Det kan kjøpes sammen med flyreisen, slik selskapet i dag også gjør det mulig å kjøpe adgang til fast track, prioritert ombordstigning og andre servicetilbud.

Når den nye loungen står ferdig på innenriks på Gardermoen vil den uansett være mulig for alle Norwegians passasjerer å kjøpe seg adgang til.

Fra før av har Norwegian jobbet med sitt lojalitetsprogram, Norwegian Reward, for å gjøre det mer attraktivt for forretningsreisende.

Har et tilbud

Glorvigen presiserer at Norwegian også har et samarbeid med en av de internasjonale kjedene som har spesialisert seg på å tilby reisende lounge-adgang på flyplasser rundt om i verden.

Priority Pass og Loungepass er to slike selskap, og Norwegian har forbindelse med ett av dem.

– Vi har allerede et samarbeid med tjenesten «Lounge Pass» som har tilgang til over 500 lounger verden over. Der kan våre Reward-kunder tjene cashpoints for hver booking, skriver Glorvigen.

Lounge Pass har avtale med OSL Lounge, og skal ha 43 euro for et besøk der. Det tilsvarer nær 500 kroner. Kjøper du adgang i døren på OSL Lounge, er prisen bare 400 kroner for et besøk.