Klart for nytt tilbud åpent for alle innenriks-reisende

Slik er OSL Lounge på utland. Nå åpnes det en lounge som er åpen for alle også på innenriks-delen på Gardermoen. Foto: OSL

Tilbudet til de reisende på Oslo Lufthavn bygges stadig ut. Det er ikke lenge siden det ble åpnet et helt nytt område med butikker, restauranter og sitteplasser på utenlands-delen av flyplassen.

Nå er det innenlands-reisende som skal få sitt tilbud utvidet. Det skjer med åpningen av en helt ny lounge: Det skjer trolig rundt nyttårstider.

En ny innenrikslounge har vært ettertraktet blant mange reisende. Den vil være åpen for alle passasjerer, uavhengig av hvilket flyselskap man reiser med og uansett billettkategori.

Mat og drikke

Den nye loungen vil være et tilbud til alle dem som ikke ønsker å sitte i selve avgangsterminalen og vente på flyavgang, men foretrekker å vente i roligere omgivelser der man også kan forsyne seg med mat og drikke fra en egen buffé.

– Målsettingen er å tilby innenlandsreisende en god loungeopplevelse som den man kjenner fra tradisjonelle utlandslounger og som er tilpasset behovene man har når man reiser på innland, sier senior kommunikasjonsrådgiver Øystein Løwer i Avinor til flysmart24.

Dette blir første gang innenlandsreisende, som ikke reiser med SAS eller Widerøe, får tilgang til en lounge når man reiser innen Norge. I dag fins det bare én lounge for innlandet, den er det SAS som driver.

Egen barista

Den nye loungen som kommer nå, skal plasseres helt i enden av den vestlige delen av avgangshallen – helt i enden av pir vest, og da etter at sikkerhetskontrollen er passert.

Loungen blir på om lag 350 kvadratmeter, og det er så langt ikke satt noen bestemt dato for åpningen. Men:

– Loungen får et attraktivt serveringstilbud, tilpasset behovet til reisende på innland. Den vil bli bygget opp rundt en baristabar som er bemannet av en profesjonell barista som lager alle typer kaffe. Serverings-tilbudet vil tilpasses måltidsdøgnet og levere eget tilbud til frokost. Innlandsloungen vil i tillegg tilby et bredt utvalg av drikker, som man kjenner fra tradisjonelle utlandslounger, forteller Løwer.

Adgang i tre timer

Det betyr i praksis varme og kalde drikker, med og uten alkohol.

I dag koster det 400 kroner per person å besøke en tilsvarende lounge på utlandet, OSL Lounge. Den ligger i samme område som SAS har sine lounger for Plus-reisende og gullkortinnehavere.

Hva prisen for å besøke den nye loungen på innlandet vil bli, er ennå ikke klart. Men prisen vil dekke et opphold på tre timer, med mulighet for forlengelse.

Artikkelen fortsetter under bildet

Den nye loungen på Oslo Lufthavn vil bli plassert helt i enden av pir vest, i området som er avmerket med rød ring. Skjermdump: OSL

– Fra våren vil det bli mulig å booke seg inn på forhånd via nettet. Detaljene rundt dette er ikke klare ennå, men trolig blir det mulig å kjøpe adgang både via Avinors nettsider og i app. Hvis man bestiller online, vil prisen bli redusert, sier Løwer.

Sikre seg avtale

Avinor sier at det også blir muligheter for flyselskaper å sikre seg avtale for sine kunder, i tillegg til at kortselskaper kan inngå avtale som gir adgang til loungen som en del av kortselskapets tilleggs-tilbud.

Det kan dreie seg om de store kredittkortselskapene, eller internasjonale lounge-formidlere som Priority Pass og Loungekey.

Den nye loungen er også innredet med egne soner for dem som søker arbeidsro og gode lademuligheter.

I tillegg får loungen tre arbeidsrom og besøkende kan også på bistand til skanning og printing av dokumenter ved behov. Avinor mener det også blir gode muligheter for å kunne avvikle møter.

PS: Samtidig med at Avinor åpner ny lounge på innland på Oslo Lufthavn blir loungen på utland på Gardermoen, på Stavanger lufthavn Sola og Bergen Lufthavn Flesland oppgradert.