Tidlig julegave til reisende som liker å surfe på nettet

Gode nyheter for dem som liker å være på nett også når de flyr. Lufthansa utvider gratistilbudet og kutter prisene ellers. Foto: Lufthansa

For mange flyreisende er det å være tilgjengelig på nettet når man sitter i fly blitt en utgiftspost som ikke sjelden beløper seg til flere hundre kroner.

Nå har det nasjonale tyske flyselskapet Lufthansa gitt det som mange vil motta som en tidlig julehave:

Selskapet halverer prisen for å surfe på nettet. Dessuten får gjestene sende så mange tekstmeldinger de orker – helt gratis.

Gjelder på Norge-rutene

Dette blir nytt fra januar, melder selskapet.

De nye tilbudene vil gjelde på selskapets kort- og mellomdistanse-flyvninger. Det betyr at alle flyvninger mellom Norge og selskapets ruter til Tyskland vil være omfattet av det nye tilbudet.

Selskapet melder at reisende fra januar vil kunne sende og motta så mange meldinger de vil, inkludert bilder, på sin egen smarttelefon eller nettbrett under flyturen på fly som har nettverk-tilbud.

Har brukt mye penger

Alt er gratis, lover Lufthansa. Selskapet har investert over to milliarder euro i  produkt- og tjenesteforbedringer. Deriblant gratis sms-tjeneste.

For alle andre internettpakker om bord, som strømming, reduseres også tariffen med nesten 50 prosent fra midten av januar.

– Jeg er glad for at våre gjester i fremtiden vil kunne holde kontakten med sine slektninger eller forretningspartnere over skyene – gratis, sier Heiko Reitz. Han er kommersiell direktør i Lufthansa Airlines.

Med liten skrift

Som vanlig er det noe med liten skrift i dette tilbudet, men også det kostnadsfritt for de reisende:

Den eneste forutsetningen for å kunne gjøre seg nytte av dette nye tilbudet er at man er medlem av lojalitetsprogrammet Miles & More.

Det er gratis. Og, om nødvendig kan medlemskapet tegnes etter at man har kommet om bord i flyet.