Norse utvider til Thailand – kan utløse priskrig

Norse Atlantic Airways utvider flyvningene mellom Oslo og Bangkok til sommeren. Foto: Stein Olsen/Flickr: stein380

Det kan brygge opp til priskrig på ruten mellom Oslo og Bangkok allerede til sommeren. To flyselskap skal slåss om de reisende.

I dag tidlig kunne flysmart24 fortelle at Thai Airways gjenopptar non stop-ruten mellom Gardermoen og Bangkok fra 1. juli.

Fra før flyr Norse Atlantic Airways non stop på ruten, og har satt opp ruteavganger frem til 13. april. Så skulle ruten ha pause fram til vinterprogrammet.

Thai vender tilbake

Men få timer etter at det ble kjent at Thai vender tilbake etter pandemien med daglige avganger fra sommeren, kommer ny melding fra Norse.

Nå melder selskapet at det kommer til å forlenge sine flyvninger gjennom sommeren. Etter et kort opphold fra april, starter den opp igjen fra og med 30. mai.

Da skal selskapet fly ruten to ganger i uken gjennom hele sommeren, hver onsdag og lørdag. Denne planen skal fortsette til 7. september. Så stater vinterprogrammet neste år med avganger fra 31. oktober.

Lavere priser?

– Dette betyr at det ligger an til å kunne gi både et bedre reisetilbud, men også lavere billettpriser, sier kommersiell direktør i Finn Reise, Terje Berge, til flysmart24.

Han tror Norse har skaffet seg et forsprang på konkurrenten etter å ha operert ruten en tid nå.

Berge sier det er stor etterspørsel etter selskapets billetter, og at Norse har løftet billettsalget på denne ruten.

Økende etterspørsel

– Vi ser jo på salget av billetter hvor bra de gjør det på denne ruten, sier Berge.

Norse melder at det er den økende etterspørselen på denne ruten som gjør at selskapet nå girer opp satsingen med avganger gjennom sommeren.

Forlengelsen av ruten for sommersesongen, imøtekommer den økende etterspørselen etter rimelige direkteflyvninger til Thailand.

Utvide flyvninger

Norse oppgir at deres priser starter på 3 869 kroner én vei. Hvilke priser Thai vil legge seg på, er ikke klart ennå.

– Vi er glade for å utvide våre direkteflyvninger mellom Oslo og Bangkok i kommende sommersesong. Den positive responsen fra våre passasjerer bekrefter etterspørselen etter praktiske og direkte reisealternativer mellom disse to viktige destinasjonene, sier Bjørn Tore Larsen, konsernsjef og grunnlegger av Norse Atlantic Airways.