Norwegians kunder prioriterer tre gratis-fordeler

Norwegian har et bonus-program som gir gratis tilleggstjenester for dem som reiser mye. Foto: Privat

Norwegian har skjerpet satsingen på sin bonusklubb, Norwegian Reward, for å trekke til seg flere lojale kunder.

Ikke minst satser selskapet på å få flere forretningsreisende.

I motsetning til SAS, som premierer kundene sine med sølv-, gull og diamantkort, har Norwegian valgt en annen form:

Får gratistjenester

Her kan medlemmene etter et visst antall reiser innenfor et år, velge å få gratis tilleggstjenester. Dette er tjenester som normalt ikke er inkludert i prisen for de billigste billettene.

Det dreier seg om tilleggstjenester som setevalg, gratis innsjekket bagasje eller tilgang til fast track på flyplassene. Det siste gir raskere passering gjennom sikkerhetskontrollen.

Etter hver åttende flyvning kan medlemmene velge seg en ny fordel, som er gyldig 12 måneder frem i tid. Den første fordelen er bestemt på forhånd, og er 2 prosent flere cash points.

De mest populære

Så, hva er de mest populære fordelene kunder med mange reiser foretrekker, når de så skal velge mellom nye gratis fordeler?

– De mest populære fordelene etter obligatorisk cashpoint er ekstra cashpoints, gratis setereservasjon og fast track, opplyser Grete Kruse Roald i Norwegians kommunikasjonsavdeling til flysmart24.

I 2023 fikk medlemmene også muligheten til å velge seg gratis håndbagasje i bagasjehyllen i tillegg til de eksisterende fordelene.

Kan få alt

Alle kan velge blant 5 fordeler i løpet 12 måneder. Disse er gratis fast track, gratis standard setereservasjon, gratis innsjekket bagasje, ytterligere 2 prosent cashpoints samt gratis håndbagasje i bagasjehyllen.

De som gjennomfører 32 flyvninger på 12 måneder får alle fordelene i programmet.

Kruse skriver i en epost at selskapet av konkurransehensyn ikke vil opplyse om hvor mange medlemmer det har i Norwegian Reward-programmet.

Sist dette tallet ble offentlig omtalt gikk det frem at selskapet da hadde nær 5 millioner medlemmer. Det var i august 2023.