SAS større enn Norwegian og Widerøe tilsammen

SAS beholder posisjonen som det største flyselskapet i Skandinavia, viser januar-tallene. Foto: Knut-Erik Mikalsen

SAS beholder posisjonen som det største flyselskapet i Skandinavia. Selskapet hadde flere passasjerer i januar enn de nysammenslåtte selskapene Norwegian og Widerøe tilsammen.

Detter viser trafikktallene for årets første måned, som SAS la frem onsdag formiddag.

Da Norwegian la frem sine tall tirsdag, kunne selskapet fortelle at konsernets to selskaper hadde fløyet i alt 1 384 947 passasjerer i januar. Norwegian 1,1 millioner og Widerøe 243 000 passasjerer.

Fortsatt størst

SAS har lenge vært størst i Skandinavia. Nå viser det seg at denne posisjonen ikke har blitt påvirket av at Norwegian nå også inkluderer Widerøe i sine tall.

SAS er fortsatt størst. Dagens passasjertall fra SAS viser at selskapet fløy 1 450 000 passasjerer i januar.

Det er med andre ord 65 000 flere enn Norwegian og Widerøe tilsammen denne måneden.

Flere reisemål

For SAS er det også 1 prosent flere passasjerer enn det selskapet hadde i januar i fjor. Også Norwegian hadde kun en marginal vekst i januar.

– Vi er glade for at flere og flere velger å reise med SAS. For å møte den økende etterspørselen etter reiser, lanserte vi vårt sommerprogram i januar, med flere nye og spennende destinasjoner i Skandinavia, sier konsernsjefen i SAS,  Anko van der Werff, i en uttalelse etter at tallene er offentliggjort.

Sa lenge nei

Det var i juli i fjor at Norwegian gikk ut med nyheten om at selskapet ønsket å overta Widerøe.

Det satte Konkurransetilsynet lenge en stopper for, og argumenterte med at konkurransen på innenlandsrutene ville bli svekket.

I desember snudde imidlertid tilsynet, og ha likevel Norwegian tillatelse til å kjøpe Widerøe.

Selve handelen ble gjennomført 12. januar.

Flere tiltak

Norwegian forteller at det er igangsatt flere prosjekter som har som formål å gjøre reiser med Widerøe og Norwegian sømløse.

Ett eksempel på dette omhandler bakketjenestene, der Norwegian nå bruker Widerøe Ground Handling på flere flyplasser i Norge.