Charter-gigant overrasker med nytt flysamarbeid

Ryanair blir nå også feriefly-alternativ for kunder hos TUI. Omfatter også det norske markedet. Foto: Shutterstock

Pakkereiseselskapene benytter i stadig økende grad ruteflyselskaper som transportører for sine gjester. Det har blitt færre rene charterfly-selskaper.

Derfor ser vi at Apollo i Norge bruker SAS på sine charterturer, mens TUI Norge har satset på et tilsvarende samarbeid med Norwegian.

En stor andel av de som bestiller reiser hos pakkereise-selskapene velger imidlertid å kjøpe individuelle turer, med valgfri lengde og der de kan velge å fly med flere alternative flyselskaper.

Tilbyr Ryanair-fly

På dette området skjer det nå ting, og TUI overrasker markedet torsdag med å gå offentlig ut med et helt ny samarbeidspartner på flysiden:

Kundene hos charterferie-selskapet skal heretter kunne velge å fly med det irske lavprisselskapet Ryanair når de kjøper individuelle reiser med TUI.

Det er snakk om Europas største flyselskap, men også et omstridt selskap som ofte får kritikk for alt fra gebyrnivå til ansattes arbeidsvilkår.

Alle Ryanair-flyvninger vil snart kunne bestilles direkte hos TUI og kan kombineres med reiseselskapets øvrige tilbud.

Omfatter også Norge

Tilbudet vil også omfatte reiser som tilbys av TUI Norge:

– Ja, det omfatter alle TUIs markeder. Vi samarbeider med mange ulike flyselskaper om dynamiske pakkereiser, det vil si pakkereiser med rutefly. Nå er Ryanair blant dem, sier kommunikasjonssjef Anne Mørk-Løwengreen i TUI Norge til flysmart24.

I Norge har Ryanair ruter fra Oslo Lufthavn, og Torp Sandefjord Lufthavn. Størst rutetilbud er det fra Torp, her flyr selskapet til en rekke europeiske storbyer og feriesteder i Spania.

Dekke alle ruter

I en melding fra TUI torsdag heter det at muligheten for å bestille Ryanair-flyvninger som en del av TUI-ferier, vil bli introdusert gradvis i løpet av de kommende ukene.

– Det vil dekke alle ruter som er relevante for turisme. Flyreisene kan kombineres med TUIs hotelltilbud både i reisebyrå og på nett, skriver TUI.

TUI mener at samarbeid med Ryanair utvider tilbudet av reiser, og at det gir reisende flere valgmuligheter, destinasjoner og større fleksibilitet enn i dag.

Viktigst i Storbritannia

Partnerskapet med Ryanair vil være spesielt gunstig for First Choice-merket, som ble relansert i Storbritannia i september i fjor.

– Avtalen vi nå har oppnådd vil skape flere reisemuligheter for våre gjester enn noen gang før. Spesielt i Storbritannia vil våre gjester kunne velge fra et enda bredere spekter av flyreiser i fremtiden, sier kommersiell direktør i TUI Markets & Airlines, David Schelp etter at avtalen nå er i boks.