Avinor vil tilby gratis parkering på Oslo Lufthavn

Rasteplassen ved Oslo Lufthavn ble stengt av politiet i flere uker sist sommer. Nå skal Avinor finne en annen gratis-parkering før sommeren. Foto: Knut-Erik Mikalsen

Det har vært mye bråk rundt parkeringsprisene på Oslo Lufthavn, ikke minst for de som bare skal innom for å sette av eller hente ankommende passasjerer.

Det blir fort en dyr affære, noe som har fått folk til å lete etter alternativer.

En av løsningene for mange har vært å vente på rasteplassen ved hovedveien E16, på vei inn mot flyplassen. Men, det har igjen ført til en opphopning av biler.

Ny plass

Nå foreslår Avinor å gjøre venteparkering på flyplassen gratis, skriver avisen Romerikes Blad. Det skal komme en helt ny parkeringsplass for de som skal hente ankommende reisende.

Den påtenkte gratisparkeringen vil få 140 plasser, og bli fysisk plassert litt nærmere flyplassen enn rasteplassen.

Den skal tilby gratis parkering i 30 minutter.

Bøtene haglet

Rasteplassen har blitt brukt som gratisparkering lenge.

For å spare penger har de som skal hente reisende, ofte valgte å parkere på rasteplassen i påvente av at flyet skal lande og passasjerene er klar for å hentes.

Dette førte til en voldsom opphopning av biler. Så ille ble det at politiet måtte stenge en av rasteplassene sist sommer, noe som gjorde at mange valgte å parkere lange veiskulderen i stedet, slik flysmart24 skrev den gangen.

Da haglet det med parkeringsbøter, før plassen igjen ble åpnet.

Klar før sommeren

Nå fastslår Avinor overfor Ullensaker kommune at parkeringsproblemene ikke er løst, og at det kan bli en verre situasjon frem mot sommeren.

Dersom Avinor får dispensasjon vil de ifølge søknaden jobbe for å få på plass parkeringsløsningen og nødvendig skilting allerede før sommeren i år, skriver avisen.

PS: Prisen for korttidsparkering på Oslo Lufthavn er 30 kroner per påbegynte 20 minutter.