Krever erstatning på 10 milliarder kroner etter flydrama

Så kom erstatningskravet etter dramaet med Alaska Airlines-flyet som mistet en del av flykroppen. Det er ikke lite. Foto: Shutterstock

Det er ikke småpenger det dreier seg om når det nå kommer krav om erstatning etter et flydrama i januar.

Det var en hendelse som lett kunne ha fått en fatal utgang, og skjedde den 5. januar i år.

Et stort deksel ble blåst ut av et Boeing 737-9 Max-fly fra Alaska Airlines, og etterlot et stort gapende hull i flysiden. Flyet måtte nødlande under dramatiske omstendigheter.

Kunne ha blitt sugd ut

Kravet er på 1 milliard amerikanske dollar, eller 10 milliarder norske kroner. Det retter seg både mot flyfabrikken Boeing og flyselskapet, melder NBC News.

Dramaet satte en støkk i flyreisende verden rundt.

Heldigvis befant det seg ingen passasjerer i setene nær dekslet som falt av. Disse hadde risikert å bli sugd ut gjennom hullet i skroget.

Står bak kravet

Slik så flyet ut etter hendelsen. Artikkelen fortsetter under bildet.

Det er tre passasjerer som står bak kravet.

Satte liv i fare

De mener hendelsen satte 180 liv i fare, og anklager både flyprodusent og flyselskap for uaktsomhet. De mener de to selskapene ignorerte advarsler som kunne ha forhindret ulykken.

Søksmålet omfatter også erstatning på vegne av andre passasjerer som har fløyet med Boeing 737 Max 9-fly, som senere ble satt på bakken av Federal Aviation Administration etter hendelsen.

Endret folks flysøk

Hendelsen fikk, som flysmart24 har skrevet, følger også for folks vilje til å fly med Max 9-flyene.

Flydramaet førte umiddelbart til at folks flysøk endret seg, viser tall fra søkemotoren Momondo.com:

De som søkte etter flybilletter, begynte da å bruke filteret for flysøk. Der er det mulig å filtrere søket slik at flyvninger med valgte flytyper ikke blir tatt med i oversikten.