Kåret til beste flyplass – godtepose for alle med flydilla

Fra en av loungene på Helsingfors Vanda flyplass har kundene full oversikt over den travle virksomheten ute på flystripen. Foto: Plaza Premium Lounge

Den er slett ikke den største flyplassen i Norden, men likevel helt i Europa-toppen: Jobbreisende fra hele verden har kåret den til den beste flyplassen for forretningsreisende i Europa.

Hvilken? Den nyrenoverte Helsingfors Vanda flyplass.

Ikke nok med at den danker ut større flyplasser som både Oslo, København og Stockholm.

Den var den eneste europeiske flyplassen som var nominert i konkurransen om «verdens beste flyplass for forretningsreisende.»

Flysmart24 har omtalt flyplassen som en av Europas godteposer for folk med flydilla.

Mye brukt av nordmenn

Vurderingen er gjort av det britiske rådgivningsselskapet Business Financing i samarbeid med det anerkjente ratingselskapet Skytrax.

Den finske hovedflyplassen presenterer nyheten om den gode plasseringen med stor glede. Helsingfors-flyplassen kommer ofte i skyggen av de tre andre større flyplassene i Norden.

Men for mange nordmenn som ofte reiser østover er Vanda den viktigste av disse.

Viktig for mange nordmenn

Flyplassen byr på et stort rutenett østover, og er derfor et sentralt knutepunkt for feriereiser til blant annet Thailand, eller andre land i Asia.

Som flysmart24 har skrevet, var Helsingfors-flyplassen først ute i Norden med å skrote de strenge væske-bestemmelsene. Reisende kan ta med seg flere liter væske gjennom sikkerhetskontrollen uten å bli stanset.

– Vi ønsker å gi alle våre passasjerer en smidig kundeopplevelse. Vi jobber hver dag for å forbedre kundeopplevelsen og kartlegger aktivt behovene til forretningsreisende for å gjøre opplevelsen på flyplassen så smidig som mulig, sier Ulla Serlenius, administrerende direktør for Helsingfors lufthavn i Finavia.

Mange lounger

I 2023 fløy totalt 15,3 millioner passasjerer via Helsingfors lufthavn, hvorav omtrent en fjerdedel var forretningsreisende.

Helsingfors lufthavn har totalt fem populære lounger, hvorav tre skal renoveres sommeren 2024.

– Vi ønsker å gi våre passasjerer muligheter til å oppdatere seg og jobbe under reisen. Loungefasilitetene på Helsingfors lufthavn utvides til sommeren, og to helt nye konsepter vil bli lagt til tilbudet, sier Serlenius.