Nye muligheter til å nyte flyluksus innen Europa

Slik ser det ut på business class hos Lufthansa, et av de selskapene som tilbyr langdistansefly på Europa-ruter. Foto: Lufthansa

Mange flyinteresserte nordmenn jakter stadig etter aktuelle tilbud om å kunne fly de store langdistanseflyene også på korte turer innen Europa.

Slike muligheter dukker opp med jevne mellomrom, og gir muligheten for å fly med ekstra god komfort også på strekninger som normalt flys med mindre og trange kort- og mellomdistansefly.

– Luksusfly, vil mange hevde.

Spesielt populært er det å fly det som en gang var verdens største passasjerfly, Boeing 747 Jumbojet, til Mallorca til påske og sommeren. Dette er et tilbud som Lufthansa har hatt i flere år, slik flysmart24 har skrevet om.

Disse flyvningene blir det ikke noe av denne påsken eller sommeren, opplyser pressetalsperson Boris Ogursky i Lufthansa til flysmart24.

Tre klasser

Men, de som leter etter litt ekstra komfort på korte turer, vil ikke være uten tilbud. Nå dukker det nemlig opp andre tilbud, ifølge nettstedet Aeroroutes.com.

Det gjelder riktig nok ikke Jumbojet, men en annen superstjerne blant flyelskere:

Langdistansemaskinen Airbus A350-900. Det er en flymaskin som hos de fleste flyselskaper har både business class, premium økonomi og den rene økonomi-klassen.

Det tyske flyselskapet Lufthansa har nå lagt ut muligheten for å fly dette storflyet på to strekninger i april måned.

På to ruter

Det gjelder rutene mellom München og Hamburg, samt på ruten mellom München og Hannover. Det er begge ruter som normalt flys på rundt 1 time.

Begge strekningene skal flys med en Airbus A359-900XWB (extra wide body).

Det er en flytype som i Lufthansas versjon tar 293 passasjerer fordelt på 48 business-seter, 21 premium økonomi og 224 seter i økonomiklassen.

Kaster seg på

Også Austrian Airlines kaster seg nå på storfly-bølgen innen Europa.

Fredag melder selskapet at det setter opp Airbus A350-fly på rutene fra Wien til Frankfurt og Berlin.

Berlin-ruten skal flys med Airbus-flyet i mai, mens ruten til Frankfurt fra 17. mai til 30. juni.

Disse flyvningene kommer i tillegg til allerede annonserte flyvninger fra Wien til Düsseldorf, som skal flys i midten av juni.

Skal flys daglig

En helt annen mulighet som har dukket opp er Finnairs rute mellom Helsingfors og Las Palmas.

Denne storfly-muligheten har flysmart24 omtalt tidligere. Nå nevner vi den igjen fordi planen for bruken av dette flyet har blitt utvidet.

Først hadde Finnair planer om å bruke A350-flyet på to ukentlige flyvninger på den aktuelle ruten fra september.

Nå har selskapet besluttet å bruke den fem ganger i uken fra 6. oktober, og øke til daglig fra 15. oktober. Slik vil flyet fortsette frem til 26. mars 2025.

PS: En fast mulighet for å fly langdistansefly i Skandinavia er Ethiopian Airlines som vanligvis bruker en Boeing 787-9 Dreamliner på ruten til Addis Abeba. Her er det mulig å fly kun fra Oslo til Stockholm, hvor flyet mellomlander.