SAS og Turkish Airlines avslutter samarbeidet

Turkish Airlines har i mange år samarbeidet med SAS. Når SAS nå skal over i Skyteam, er dette slutt. Foto: Knut-Erik Mikalsen

SAS og Turkish Airlines har besluttet å avslutte sitt rutesamarbeid fra 1. september.

Dette rutesamarbeidet har blant annet gjort det mulig for nordmenn på reise med Turkish Airlines likevel å opptjene bonuspoeng hos SAS.

Samarbeidet har dreid seg om en såkalt code share-avtale, der Turkish fysisk har utført flyvningen, men som SAS har kunnet selge sine billetter på.

Ulike allianser

Avtalen avsluttes førstkommende høst, melder danske Check-in.dk.

Dette har sammenheng med at SAS forlater Star Alliance, der Turkish Airlines også er med, for å bli en del av Skyteam. SAS sine nye deleiere Air France-KLM hører til i Skyteam.

Som flysmart24 har skrevet tidligere, håper SAS å kunne beholde noen av dagens samarbeids-avtaler, også med selskap som fortsatt blir i Star Alliance.

På spørsmål fra flysmart24 om det er selskaper SAS håper å beholde code share-avtale med, sier pressesjef Tone Sund i SAS følgende:

Vil fortsette

– Anko van der Werff sa i forbindelse med førstekvartalspresentasjon at vi forventer å fastholde avtaler med noen av Star Alliance-partnerne, og mange av dem vil trolig ønske å fortsette samarbeidet med SAS. Fokus nå er å etablere code share-avtaler med de kommende kollegene i Skyteam, der Air France, KLM, Delta Air Lines og Virgin Atlantic er prioriterte selskaper, sier Sund til flysmart24.

Ønsket å avslutte

Om situasjonen rundt Turkish Airlines sier hun:

– Vi vurderer kontinuerlig de bilaterale samarbeidene våre med partnerselskaper og det er en felles beslutning å avslutte samarbeidet vårt mellom SAS og Turkish Airlines. Dette er for å minimere antall passasjerer som vil bli berørt av fremtidige allianseendringer, der ruteplanen ennå ikke er bekreftet, sier hun.