Bygger seg opp i Europa – holder seg unna Norge

Det nest største lavprisselskapet i Europa, EasyJet, har holdt seg unna det norske markedet siden pandemien. Foto: Berlin Brandenburg Airport

De fleste flyselskaper som stoppet sine Norge-ruter da pandemien satte all luftfart på bakken i mars 2020, har nå gjenopptatt sine ruter.

Det foreløpig siste av de store selskapene som vender tilbake er Thai Airways. Selskapet starter daglige flyvninger mellom Gardermoen og Bangkok fra 1. juli.

Men et av de store europeiske selskapene har fortsatt ikke kommet tilbake:

Daglig rute

Britiske EasyJet, det nest største lavprisselskapet i Europa, holder seg fremdeles unna norske flyplasser. Selskapet hadde en kort visitt i Bergen i 2013, en rute til London Gatwick. Den ble en flopp, og lagt ned året etter.

Det var også stor glede da EasyJet i 2019 gjorde et nytt forsøk i Norge og åpnet en daglig rute mellom selskapets base på daværende Berlin Tegel-flyplassen og Oslo.

Oslo Lufthavn håpet at selskapet skulle komme med flere ruter.

Det ble en kortvarig satsing i stedet.

Den nye Oslo-ruten forsvant i månedene før pandemien brøt ut i 2020, da markedet merket at det gradvis ble færre flyreiser.

Taust hos EasyJet

Mens andre selskaper har kommet tilbake til det norske markedet etter pandemien, har EasyJet uteblitt.

Etter det flysmart24 vet har selskapet heller ikke meldt interesse for å starte rutetrafikk på Norge igjen.

Hos EasyJet er det taust om selskapets eventuelle planer for det norske markedet.

Henvendelser fra flysmart24 om selskapet kan si noe konkret eller generelt om interessen for å gjenoppta ruteflyvning i Norge, er ikke blitt besvart.

Bygger seg opp

EasyJet bygger seg opp over hele Europa, og bestilte i fjor høst over 150 nye fly for å fylle på sin flåte som allerede består av over 330 Airbus-maskiner.

I de andre nordiske landene er selskapet til stede, og har en betydelig operasjon i Danmark.

Da selskapet sist høst lanserte ny rute mellom København og Lisboa, var dette den 15. ruten selskapet opererer fra København Lufthavn Kastrup.

Også i Sverige og Island har EasyJet rutesatsing.