EasyJet har landet, det betyr priskrig til storbyfavoritt

Det første EasyJet-flyet på ruten mellom Oslo og Berlin var så å si smekkfullt. Foto: Knut-Erik Mikalsen

EasyJet er Europas nest største lavprisselskap, etter Ryanair men foran Norwegian. Nå er selskapet i gang med sin aller første rute fra Oslo Lufthavn. Det sikrer nordmenn lave priser til en av våre største storbyfavoritter.

Det første EasyJet-flyet landet på Oslo Lufthavn onsdag morgen. Smekkfullt fra Tegel-flyplassen i Berlin.

Tilbake var det også nesten fullt. En pangstart for et nytt selskap som så å si ikke har brukt en krone på å markedsføre at det nå starter en helt ny flyrute mellom den tyske og den norske hovedstaden.

Med EasyJets inntreden er det tre konkurrenter om samme strekning fra Gardermoen: SAS, Norwegian og nå EasyJet.

SAS og EasyJet vil fly til Tegel-flyplassen, mens Norwegian i mange år har flydd til  Schönefeld-flyplassen som ligger noe lenger fra byen.

Det viser også billettprisene fremover. De ser behagelige ut for nordmenn som har planer om å inkludere Berlin i weekend-planene fremover:

EasyJet har som nykommer lagt seg på en pris rundt 280 kroner for én vei, mens Norwegian ligger på 299 kroner og SAS på 399 kroner.

Men som med både SAS og Norwegian, også hos EasyJet skal det betales ekstra for alt annet enn transporten: bagasje, valg av sitteplass samt mat og drikke om bord.

For mange har Berlin blitt et populært alternativ til London som shopping- og restaurantby.

Lang kø for å komme om bord på EasyJets første avgang fra Oslo. Foto: Knut-Erik Mikalsen

Passasjermengdene mellom Oslo og Berlin er meget stor, og ligger på en 12. plass fra Gardermoen.

I løpet av januar til og med mars hadde 133.000 reisende flydd denne strekningen, noe som var en økning på 8 prosent i forhold til samme periode i fjor.

Konkurrenten London ligger langt foran, med over 600.000 reisende. Men så er flykonkurransen her enda hardere enn til Berlin med fire selskaper som slåss om å tilby de billigste billetter.

Spesielt har konkurransen blitt hard etter at Ryanair kastet seg inn på ruten til London Stansted, med priser helt ned i noen få tiere for en envegs billett.

For flyselskapene har Berlin derimot aldri vært noen direkte gullgruve.

Kommunikasjonsrådgiver Lasse A. Vangstein ved OSL er fornøyd med at EasyJet har startet.

-At selskapet kommer er viktig både for næringsliv og turisme. Vi har nå fått rute til Berlin og håper på flere, sier Vangstein.

Lik flysmart24.no på Facebook