Største sommerprogram noensinne – øker til Norge

Icelandair tar av med nye ruter denne sommeren. Aldri før har selskapet hatt så mange ruter som i år. Foto: Shutterstock

Det nasjonale flyselskapet på Island, Icelandair, satser kraftig denne sommeren. Nå presenterer selskapet sitt største ruteprogram noensinne.

Nye ruter har vært åpnet gjennom mai, og selskapet har nå et tilbud som omfatter 50 ulike destinasjoner.

Selskapet øker også sin satsing til og fra Norge, og går opp til daglige avganger fra Bergen til Keflavik. Oslo blir betjent to ganger daglig til Reykjavik.

Nord-Amerika viktigst

Interessen for Island har skutt i været de siste årene. For nordmenn er det likevel Icelandairs rutetilbud til Nord-Amerika som er det viktigste.

Dette markedet er også det bærende i selskapets drift, på grunn av Keflaviks geografiske beliggenhet – midt mellom Nord-Amerika og Europa.  

Icelandair flyr inn til Reykjavik fra en rekke byer i Europa.

Etter en kort mellomlanding på Island, flyr selskapet sine passasjerer så videre til Nord-Amerika.

Godt utvalg

Det gjelder store og passasjertunge reisemål som New York, Orlando, Washington og Seattle i USA. Selskapet har også ruter til byer i Canada som Vancouver og Toronto.

Icelandair relanserer også flyvninger til Halifax, Nova Scotia, med tre flyvninger i uken frem til midten av oktober.

– Vi markerer vårt største sommerprogram i Icelandairs historie, som vi er veldig stolte av. Med nye ruter til Pittsburgh og Halifax tilbyr vi våre kunder det beste utvalget av destinasjoner rundt om i verden noen gang, sier Bogi Nils Bogason, administrerende direktør i Icelandair.

Knutepunkt

For Icelandair blir Halifax dermed et knutepunkt for reisende som vil dra videre til andre destinasjoner i Canada gjennom Icelandair sitt partnernettverk.

16. mai markerte starten på sesongruten mellom Pittsburgh og Island. Icelandair vil fly denne strekningen fire ganger i uken frem til slutten av oktober.

Dette vil forbedre forbindelsene mellom Europa og Pittsburgh, for både forretningsreiser og ferieturer.