Stanset passasjer på grunn av påkledningen – er bøtelagt

Det spanske lavprisselskapet Vueling nektet en kvinne å bli med flyet. Det straffet seg. Foto: Airbus

Det spanske lavprisselskapet Vueling har fått seg en økonomisk smekk av landets luftfartsmyndigheter. Alt på grunn av påkledningen til en av de reisende.

Det var en ung kvinne som entret flyet fra Palma til Barcelona, som ble stanset av en av de ansatte da hun skulle gå om bord.

Den kabinansatte nektet henne adgang, fordi et av besetningsmedlemmene mente at hun var upassende påkledd på overkroppen.

Forbrukerorganisasjonen Facua reagerte spontant. Det har ført til at Vueling nå har fått bot.

Uanstendig

Kvinnen hadde på seg en et plagg som den flyansatte mente var uanstendig. Plagget var en bodysuit.

Flere av de medreisende ble oppmerksom på behandlingen av den unge kvinnen, og protesterte mot at hun ikke skulle få bli med.

Men da flydørene ble lukket, sto kvinnen igjen på flyplassen i Palma.

Da reagerte den spanske forbrukerorganisasjonen Facua raskt, og mente dette ikke var annet enn ren kvinne-diskriminering, og en avgjørelse med klare sexistiske overtoner.

Får bot

Organisasjonen henviste til at det ikke fins noen regler for påkledning for dem som benytter seg av fly i Spania så lenge dette ikke strider mot offentlig orden.

AESA, som er det spanske parallellen til vårt Luftfartstilsynet, var enig. De mente flyselskapet hadde brutt flere regler, bl.a. sikkerhetsregler og regler som gjelder for å nekte en passasjer ombordstigning.

De har sanksjonert mot Vueling og ilagt selskapet et bot på 28 000 euro, eller rundt 300 000 kroner for måten de behandlet den unge kvinnen på.