Forbyr solparasoller som kan skade andre besøkende

Solparasoller som blir tatt av vinden på stranden kan fort skade andre besøkende. Nå blir de forbudt på badestrand på Gran Canaria. Foto: Knut-Erik Mikalsen

Det innføres stadig nye regler på strendene i Syden. Reglene tar alle sikte på å gjøre oppholdet så trygt og behagelig for de besøkende som mulig.

Derfor er det snart et særsyn å se strender der det fortsatt er lov til å røyke. Det er heller ikke uvanlig at det kreves at besøkende på strendene ikke forstyrrer andre med høy musikk eller høylytt opptreden.

En av byene på Gran Canaria, Agaete på den nordvestlige delen av den populære ferieøya, ser ut til å ha dratt forbudene hakket lengre enn mange andre steder:

Forbud mot spisse kanter

Der har de lokale myndighetene nå lagt ned forbud mot bruk av parasoller som har spisse kanter eller spiss topp, skriver den spanske avisen La Provincia.

Årsak: Ved uvær og kraftig vind kan disse bli kastet opp i luften og påføre andre besøkende skader når de lander i stor hastighet.

Som følge av et generelt endret klima har forskerne advart mot mer uvær og vind, og dette kan utgjøre en fare når løse gjenstander som parasoller blir tatt av vinden.

Kunne ha blitt skadet

På sosiale medier blir tiltaket mot parasoller med spisse kanter tatt imot med applaus.

– Parasoller i dette området, hvor det blåser veldig, har forårsaket flere ulykker, skriver en i sin kommentar.

Der forteller andre om hendelser med parasoller, som har blitt tatt av den sterke vinden. Parasollene kunne ha gjort skade på folk når de har blitt feid bortover stranden.

Naturlig forbud

Andre minner også på at Agaete er et område med mye vind, og at det derfor ikke er unaturlig at et forbud mot spisse parasoller kommer akkurat der.

Som flysmart24 har skrevet en rekke ganger, har det blitt innført strengere reguleringer på strendene i Spania.

Det tolereres mindre støy og bråk. Og landets røykelov er på enkelte områder strengere enn de forbudene vi kjenner i Norge.

Over 550 strender i landet har røykeforbud. De som bryter forbudet der det fins, risikerer bøter på opp mot 2 000 euro, eller mer enn 20 000 norske kroner.