Ryanair endrer produktet sitt igjen

Ryanair har to ruter på Oslo Lufthavn. Foto: Knut-Erik Mikalsen

Det irske flyselskapet Ryanair endrer produktet sitt igjen, og ligner etter hvert mer og mer på alle sine konkurrenter.

Det seneste tilskuddet er at selskapet nå lanserer en ny bonus-ordning. Men i motsetning til å gi bonus etter flyvninger med selskapet har irene valgt en annen vri.

Bonusen opptjenes gjennom å booke hotell på flyselskapets nettsider. Da får gjesten godskrevet 10 prosent av verdien på oppholdet, og summen kan brukes til å betale flybilletter med senere.

Ordningen kaller Ryanair for «Ryanair Rooms», og baserer seg rett og slett på at jo flere hotellbestillinger flyselskapets kunder foretar gjennom selskapets egne nettsider, jo mer bonus opparbeider man og kan betale flyreiser med.

-Tilbudet har vist seg å bli meget populært, sier salgssjefen for Ryanair i Norden og Baltikum, dansken Chris Lundshøj til flysmart24.no.

Bonusen godskrives etter opphold

Han sier at selskapet ikke ønsker å opplyse hvor mange nordmenn som har registrert seg som medlemmer av denne tjenesten, men sier at en kunde med «My Ryanair»-konto ikke trenger å foreta seg noe etter at hotellrom er bestilt.

-Bonusen vil automatisk bli overført kundens konto, og klargjøres for å kunne brukes som betalingsmiddel ved neste flyreise med selskapet, sier han.

Ryanair, som har måttet tåle mye kritikk på grunn av dårlige lønns- og arbeidsforhold for de ansatte, overrasket alle før jul ved å akseptere å gå inn i forhandlinger med de ansattes fagforeninger med sikte på å få på plass nye tariffavtaler. Selskapet hadde inntil da nektet å forholde seg til fagforeninger.

Beryktet for fagforeningsmotstand

Selskapet har dessuten kjørt en «bli bedre»-kampanje (Always getting Better) den senere tiden der de har gjort en del tiltak som skal løse opp i de mange og strenge reglene som har kjennetegnet selskapet. Også gebyrpolitikken, der irene har vært ansett som knallharde, er endret slik at den nå blir praktisert mer fleksibelt.

Ryanair har sitt største rutenett i Norge på Sandefjord Lufthavn Torp, men har siden det trakk seg ut av Rygge operert to ruter fra Oslo Lufthavn – til henholdsvis London og Vilnius.

LES OGSÅ: Unngå å havne i pass-trøbbel når du forlater Norge
LES OGSÅ: Her finner du de aller billigste flybillettene